Cauta

Alimentatie bebe 13 luni.

LENUTA a intrebat pe 04.02.2013

Bebe al meu are 13 luni si folosesc in fiecare zi biscuiti in fructe pentru a indulci. Cand fac fructe pasate pentru ca fructele de aici nu sunt dulci. Nu locuim in tara si as dori sa stiu daca e bine sau nu sa folosesc biscuti in fiecare zi. Mai mentionez ca in ziua respectiva fructele le folosesc dimineata, iar uneori seara lapte cu gris si mai pun si acolo 2-3 biscuiti pentru a fi putin dulce pentru ca simplu nu il mananca. Multumesc.

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Dupa varsta de 1 an pot fi folositi biscuitii fara grija. Indulcirea se poate face si cu cantitati mici de miere de albine dupa aceasta varsta.

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Este foarte important de stiut ce fel de biscuiti folositi deoarece cei cu cacao, ciocolata sau crema pot declansa alergii la aceasta varsta. Daca sunt biscuiti simpli puteti folosi in fiecare zi, insa nu la fiecare masa deoarece un copil are nevoie pentru o crestere si dezvoltare armonioase de o serie de nutrienti ce se gasesc si in alte alimente, iar interesul nu este acela de a se satura cu biscuiti fara sa vrea sa mai primeasca si altceva. Inca un aspect important este cel legat de gust.Multi parinti sunt tentati sa elimine anumite alimente din mancarea copilului pe motiv ca acestia il refuza ca nu le place la gust. Pana la varsta de 5 ani copiii nu au preferinte de gust, astfel ar trebui sa incercati sa administrati portiile de mancare ca atare intr-un mediu cald, de interactiune cu copilul. Dupa varsta de 1 an masa reprezinta deja unul dintre mijloacele cele mai importante de educare si formare a copilului.

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Din perspectiva mea de mama, mi se pare ca ii dai cam multi biscuiti. Acum 3 saptamani am cumparat ceva biscuiti de la DM (nu mai stiu cum se numesc), i-am dat 2 bucati cu pireu de mar fara sa ii gust in prealabil. Mai spre seara am gustat si ce sa spun, erau prea dulci si pentru mine! Deci? Eu ii dau biscuiti simplii Petit Beurre (am gasit ceva producator care nu ii face atat de dulci). Nu cred ca nu gasesti fructe coapte. Ai incercat mere galbene sau pere Williams? Daca cumperi fructe care nu sunt foarte coapte, le poti lasa cateva zile la temperatura camerei si o sa se coaca.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/