Cauta

Cum organizez activitati didactice si cum comunic cu ei nevorbind araba deloc?

irina a intrebat pe 11.11.2014

Asociatia la care fac voluntariat, Salvati copii, ii viziteaza lunea pentru 3-4 ore, timp in care eu si inca o voluntara avem grija de 15 copii din care 2-3 vorbesc romana si fata de 13, Samira, vorbeste engleza.

Doresc sa fac cu ei ceva diferit si didactic, pana acum doar colorand si lipind frunze pe hartie.

Coordonatoarea se gandea sa organizam o serbare de Craciun cu ei cu poezii si piese in romana.

Cum organizez activitati didactice si cum comunic cu ei nevorbind araba deloc?

Cel mai mic are 2 ani jumate si are 4 frati, dintre care sora sa de 13 este cea mai mare (din Afganistan).

1 raspunsuri

Situatia este putin neclara. Unde anume ii vizitati? Se doreste ca ei sa invete limba romana? Ce alte activitati mai fac in timpul liber? Ati spus ca sunt 15 copii si ca unii vorbesc romana si o fata engleza. Restul vorbesc doar araba?

In cazul in care in restul timpul copii sunt invatati si limba romana atunci puteti realiza o mica activitate in limba romana dar care sa cuprinda poezii scurte. Puteti incerca sa ii invatati cateva dansuri pe versuri in limba romana pentru ca ei sa poate avea o alta posibilitate de a se familiariza cu limba.

Daca ei nu cunosc limba romana si nici nu se incearca sa fie invatati atunci situatie e mai grava. Nu stiu exact daca sunt indatoririle pe care voluntarii le au si ce anume ar trebui sa faceti? Care este scopul acestor activitati? Daca ei nu vorbesc deloc romana trebuie sa fie cineva care sa le traduca pentru a reusi sa se inteleaga cu ceilalti. Atunci apelati la ajutorul acestor persoane.

Ca idei practice puteti incerca dansuri si momente in care ei sa isi prezinte diferite "opere" pe care le-au realizat de-a lungul timpului ( desene, colaje, obiecte din hartie etc).

In cazul in care am mai multe detalii voi reveni cu mai multe explicatii.

Spor!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/