Cauta

Tratament pentru pneumonie de aspiratie

Costan.Claudiu239 a intrebat pe 16.01.2017

Voiam sa va intreb daca pentru o pneumonie de aspiratie (chimica), in cazul unui copil de 2 luni si o saptamana inecat cu voma, este ok tratamentul cu Ampicilina si Amikozit (doze separate) timp de 5 zile.

Dupa 4 zile de tratament, fetita mea se incordeaza foarte tare si scoate niste sunete ciudate si se sperie foar tare, ca si cum ar face un atac de panica!

Problema este ca se sperie si cand suntem doar noi cu ea, fara asistenta, nu doar in timpul injectiei. Tare mi-e frica sa nu ramana cu sperietura asta in continuare. Plus ca am citit la reactii adverse pentru Amikozit ca exista riscul unor blocaje musculare, dar abia dupa 4 zile de trat am citit!

Era o fire foarte jucausa si rade de la aproximativ o luna si cand o vedem suparata si trista mai tot timpul imi este frica sa nu ramana cu sechele.

M-ar interesa in mod special un raspuns in legatura cu tratamentul fetitei. Este in regula ce ii dau acum? Va multumesc din suflet!

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 3 ani

Pneumopatia pe care fetita dvs. a prezentat-o (dupa cum relatati) a fost diagnosticata si tratata cu succes de catre medic (in functie de cauzalitate si forma pe care a prezentat-o in momentul examinarii).

Durata tratamentului este stabilita (inclusiv intreruperea acestuia) tot de catre medic, in urma examenului de control.

Reactiile spontane pe care le-a prezentat si inca unele mai persista, sunt frecvente dupa asemenea manevre inclusiv injectii, dar in timp vor disparea.

Mergeti la un nou control medical si puteti reveni cu noutati!

Sanatate!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/