Cauta

Se vindeca hidrocefalia definitiv?

elvira a intrebat pe 17.06.2015

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 5 ani

La aceasta intrebare, in felul in care este adresata, nu este posibil un raspuns cu DA sau NU.

In principiu medicii care au in evidenta si tratament bebelusi in aceasta situtie (care cunosc bebele, cunosc toate rezultatele examinarilor, aspectul si dimensiunile craniului, situatia fontanelelor si suturilor, se pot incumeta la un asemenea raspuns.

Se cunoaste ca fontanela mare - anterioara ramane deschisa pana la varsta de 18 luni, tocmai pentru ca sa nu fie perturbat echilibrul intre secretia-absorbtia si circulatia normala a lichidului cefalo- rahidian.

Oricare dintre posibilele cauze ar apare in calea acestei functii de "echilibru" pot in timp sa se amelioreze sau sa dispara, fapt ce se poate constata si prin masurarea dimensiunilor acestei fontanele, respectiv inchiderea ei pana la varsta de 18 luni.

Daca a-ti preciza si varsta copilului, precum si varsta la care i-a fost stabilit acest diagnostic si ce simptome prezinta, copilul ca dezvoltare motorie si psiho-afectiva, v-as putea formula mai multe amanunte.

Sper ca bebele sa fie sub varsta de 1 an si atunci prognosticul este favorabil si mai usor de urmarit atat de catre dvvs cat si de catre medicul pediatru.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/