Cauta

Se poate ca un nou nascut de cateva zile sa nu aiba scaun, desi e alimentat exclusiv la san?

nicoleta a intrebat pe 07.04.2014

Buna ziua. Am nevoie mare de ajutorul dvs. Am un bebelus nascut pe data de 1 aprilie. In 3 aprilie ne-au externat din maternitate. In ziua 3 a avut scaun.

A mai avut de vreo 2 ori in seara ziua respectiva si de atunci nimic. In data de 4 pe la 11 seara a facut cam de marimea unei nuci (cantitativ) si de consistenta pastei de dinti, dar asta la momentul la care ii masuram temperatura. Din 4 seara nimic.

Alaptez exclusiv la san. Eu zic ca am lapte si bebelusul mananca bine, nu plange de burtica, doarme, face pipi, doar ca nu face.

La un search pe google am gasit ca frecventa poate varia in functie de laptele mamei, dar deja suntem in 7 si bebelusul meu nu a eliminat nimic consistent. Ce sa fac?

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Continuati alaptarea, iar scaunul trebuie provocat cel putin la 2 zile fie cu termometrul fie cu supozitor de glicerina (pentru bebe).

Pe parcurs, totul se va reglementa. Mentineti legatura si cu medicul de familie.

nicoleta_v
a raspuns acum 6 ani

Salut! Acelasi lucru am patit eu cu bebele meu. La inceput, am asteptat vreo 5 zile sa faca caca si a facut un pic. Dupa, am inceput sa ii punem jumatati de supozitoare cu glicerina, si facea la 10 minute dupa introducere.

Ii puneam 1 la 3-4 zile si facea. Dr. imi tot recomanda ceai de musetel indulcit, numai ca bebele meu nu era constipat (era ca o pasta nutela), doar ca facea cam rar , asa ca nu i-am dat ceai.

Imi era teama ca se va obisnui asa, stimulat cu supozitoare, dar uite ca acum face singurel (are 5 luni aproape).

Stiu ca esti debusolata de faptul ca peste tot e scris ca bebele trebuie sa aiba scaun de 3 ori pe zi, insa e diferit pentru copiii hraniti exclusiv la san. Daca bebele uda multe scutece, inseamna ca e hidratat si e ok, daca elimina gaze, inseama ca nu e constipat, ceea ce iarasi e ok.

Parerea mea este sa vorbesti cu medicul care iti urmareste bebele si vezi cum/ce face. Sunt sigura ca o sa iei cea mai buna decizie si o sa fie totul ok. Multa sanatate va doresc!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/