Cauta

Scaunul la nou-nascut.

Ciprian a intrebat pe 20.04.2014

Am inteles ca trebuie sa aiba scaun des. Am adus-o acasa asta-seara si nu a mai avut scaun din maternitate, de la pranz. Au trecut de atunci 10-12 ore. Ce facem?

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Un bebe alimentat la san, indiferent de culoarea, aspectul, numarul si consistenta scaunelor, nu trebuie sa va creeze probleme.

Principalul este cresterea bebelui in greutate.

Mama care alapteaza trebuie sa aiba o alimentatie fara condimente, alimente greu digerabile, fara mezeluri si afumaturi, dar cu multe lichide, lapte si derivate ale laptelui, legume, fructe si alimente proaspete.

Dupa varsta de 2 luni puteti introduce suc de fructe ( mere, pere, portocale) in alimentatia bebelui pentru aport de vitamine si rol laxativ

Acum, puteti, la 2-3 zile s-o ajutati cu termometru sau cu supozitor cu glicerina.

Stati de vorba si cu medicul fetitei.

ADA
a raspuns acum 6 ani

Nu iti fa griji, un bebe poate face de 7-8 ori pe zi, o data pe zi sau chiar o data pe saptamana. Verifica daca are burticuta tare si maseaza usor din laterale spre centru.

Poti incerca si cu termometrul, dar ai grija ca poate provoca dependenta pentru cel mic si va fi lenes in aceasta privinta asteptand mereu sa il ajuti tu.

Dar in cazuri majore e bun si ala. Totodata ai grija ce mananci si tu. Daca vrei sa fii mai sigura, inainte de a-i baga vreun supozitor e bine sa mergi la un pediatru cu el.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/