Cauta

Pneumonia interstitiala la bebelusul de 6 luni

oliviana a intrebat pe 31.01.2017

Cat dureaza vindecarea de pneumonie interstitiala la un bebelus de 6 luni? Dupa 7 zile de internare cu tratament ampicilina, starea e aceeasi.

Mentionez ca nu i s-a mai dat niciun tratament dupa externare.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 3 ani

Pneumonia interstitiala este o afectiune pulmonara atipica; un fel de forma mai usoara de pneumonie). Simptomatologia este reprezentata prin febra moderata, tuse uscata apoi productiva, iar examenul radiologic arata o trama iinterstitiala accentuata (nu tesutul ulmonar propriuzis).

Unele forme evolueaza fara a fi nevoie de tratament special (numai simptomatice), altele necesita, ca si in cazul dvs., chiar internare si tratament cu antibiotice. La asemenea cazuri evolutia este cuprinsa intre 12- 15 zile; convalescenta insa este mai de durata chiar si 3-4 saptamani.

Necesita control prin consult medical periodic, pana la disparitia simptomelor, pentru a se depista la timp o posibila complicatie (orice croset febril trebuie anuntat medicul).

Sanatate!

Oliviana
a raspuns acum 3 ani

Multumesc pentru raspuns!

Mentionez ca am fost astazi la un medic pediatru, deoarece fata tusea prea puternic, si mi-a gasit-o cu raceala de data asta si i-a dat ca tratament Tussodep sirop. Totodata m-a chemat din nou peste 2 zile sa o vada ca a zis ca nu e de glumit cu raceala.

Nu stiu sincer cat de bun e tratamentul asta, daca va da roade, deoarece fata tuseste foarte des si respira greu din cauza nascutului, tusea fiind productiva!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/