Cauta

Gluconat de calciu la bebelusul de 5 luni

N Geo a intrebat pe 05.05.2017

Buna ziua!

Am un bebelus de 5 luni, pot sa-i mai fac o cura de 10 zile de gluconat de calciu 5 ml?

6 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 3 ani

Transpiratia la bebelusi este frecventa. Pe masura ce glandele sudoripare se maturizeaza, functia de reglare in cadrul metabolismului organismului scade, iar copilul nu mai transpira abundent decat in anumite situatii: atunci cand face un effort la supt, cand se afla intr-un ambient supra incalzit, cand poarta imbracaminte din materiale care favorizeaza transpiratia, cand camera in care doarme nu este aerisita suficient, cand poarta caciulita pe cap etc. Cele cateva tremuraturi ale mainilor, chiar si a barbiei, sunt normale si ocazionale, si dispar pe masura ce bebelusul creste in varsta.

Nu are nevoie de calciu, ci numai de Vigantolul pe care il ia in picaturi in primul an de viata!

Sanatate!

Ioana93
a raspuns acum 3 ani

Are cumva lipsa de calciu? Sau de ce vreti sa-i administrati? Stiti ca si ce e prea mult poate dauna... Doar in cazul in care pediatrul a zis ca are nevoie, ii dati, daca nu, care ar fi motivul?

N Geo
a raspuns acum 3 ani

Nu i-am dat cand a zis pediatra pentru ca neonatoloaga, cand a vazut, a spus ca ii incarca rinichii si nu a fost de acord. Avea pe atunci 1 luna. In schimb, i-am dat siropel cu calciu 10 zile. Nu are analize din care sa rezulte lipsa, doar ca ii mai tremura barbita din cand in cand, si transpira, ceea ce ar putea duce cu gandul la o lipsa de calciu.

Ioana93
a raspuns acum 3 ani

Va inteleg ca vreti sa faceti in asa fel incat sa i fie bine bebelusului, e normal. Transpira indiferent de temperatura camerei? Incercati sa-l lasati sa doarma imbracat cat mai lejer, nu stiu daca sunteti adepta caciulitei de bebe in casa, daca da, eu sincer nu sunt. In casa copiii nu trebuie sa aiba capul acoperit si nici sa fie imbracat gros pe motiv sa nu-i fie frig, resimt si ei temperaturile la fel ca noi.

Nu cred ca e indicat sa le dam noi diverse siropuri, doar asa, sa fie. oate doar vitamina D, altceva eu zic ca nu are rost daca nu i-a iesit vreo lipsa. In curand va incepe si diversificarea si va lua multe vitamine si din mancarurile solide.

N Geo
a raspuns acum 3 ani

Siropelul a fost recomandat de medic. Nu il tinem cu caciulita si seara doarme doar in body. Transpira abundent cand mananca si e prea cald, atat! In rest e ok. Multumesc de sfaturi!

N Geo
a raspuns acum 3 ani

Va multumesc frumos, dl dr Otesteanu! Sanatate!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/