Cauta

Evolutia bebelusului la 8 luni.

polat_elif1989 a intrebat pe 11.09.2014

Buna ziua, as vrea sa-mi raspundeti si mie la cateva intrebari care ma macina:

Bebele meu are 8 luni si nu are nici-un dintisor, ma uit zilnic sa vad daca gingiile sunt inflamate, si mi se par normale,doar mai albicioase, nu este agitat, scaunul este normal ca si pana acum, febra nu. Este normal? Din cate stiu eu, pe la 6 luni trebuia sa apara primul dintisor.

Inca nu vorbeste, toata lumea ma intreaba daca spune mama, tata, papa. Am auzit ca daca in casa se vorbesc 2 limbi diferite, bebele vorbeste mai greu pt ca nu stie ce sa zica, sau ca baietii vorbesc mai greu decat fetele, bebele meu rade tipa mai spune si silabe, gesticuleaza se minuneaza la lucrurile care ii plac, cateodata mi se pare ca spune ultimele 2 litere la cuvantul anne, care inseamna mama in lb. romana, dar nimic concret, ar trebui sa-mi fac griji? Va multumesc!

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Nu trebuie sa va faceti probleme.

Este adevarat ca primii incisivi mediani inferiori incep sa apara intre 6 si 8 luni, dar aceasta regula nu este universal valabila, deoarece fiecare organism ( copil ) are metabolismul propriu atat privind timpul cat si ordinea eruptie dentare.

Este adevarat ca in familiile in care se vorbesc mai multe limbi, bebelusii intampina unele mici dificultati, dar acestea se rezolva pe parcurs.

Veti vedea ca atunci cand va incepe, brusc, sa vorbeasca nu veti putea face fata cu raspunsurile la intrebarile lui.

nicoleta_v
a raspuns acum 6 ani

Salut! Iti faci griji absolut degeaba. Baietelul meu are 10 luni si primul dinte i-a iesit la 8. Mepoteai mele i-a iesit la 9 luni. O alta mamica mi-a spus ca baiatelul a avut primul dinte la 11 luni.

Fiecare copil are ritmul lui, din cate stiu, cu cat mai tarziu, cu atat mai bine.

Referitor la vorbit, bebele meu nu spune niciun cuvant, silabe, da la greu, dar nimic concret - gen mama sau papa.

Nu face cu mana "pa-pa", deci stai linistita. Atat timp cat e vesel, se joaca, mananca, ia in greutate, nu ai de ce sa-ti faci griji si la mie in casa se vorbesc 2 limbi.

Sunt sigura ca, pe la 4 ani o sa le vb foarte bine pe amandoua. Trebuie sa ai rabdare. Asa se spune ca baieteii vorbesc mai greu decat fetitele, dar nu e o regula batuta in cuie.
Sa cresteti mari!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/