Cauta

Este ceva grav ca soldul este imatur dezvoltat?Care este motivul?Cu ce o poate afecta pe viitor?

Ionela a intrebat pe 17.11.2015

Fetita mea are 2 luni si o saptamana, la 14 zile de nastere am dus-o la un consult pentru dislocatie de solt, la respectivul ecograf a fost gasita la soldul drept "imatur dezvoltat" ni s-a spus sa o tinem cu 2 pampersi. Am tinut-o, dar din nou la urmatorul consult, era la fel. Doctorul respectiv ne-a recomandat o proteza speciala ce ii tine piciorusele despartite. Este ceva grav? Si care este motivul de are asa ceva?

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 4 ani

Dupa descrierea dvs, se pare ca fetita prezinta "Displazie congenitala de bazin" si necesita un consult la un serviciu de ortopedie sau chirurgie pediatrica, pentru diagnostic si trtament!

Altfel poate ramane cu un picior mai scurt; Medicul, care v-a recomandat aceasta pozitie a membrelor inferioare cu ajutorul prin aplicarea unui scutec mai voluminos are dreptate, dar nu este suficient.

Este necesara o radiografie de bazin si tratament ortopedic pentru repunerea capului femural in articulatia soldului.

Fara o cauza cunoscuta, mai multi nou nascuti prezita asemenea situatii; Dumneavoastra daca asezati fetita dezbracata, inainte de baie ( cu fata in jos) si prindeti cu o mana ambele calcaie apropiate, observati o inegalitate acutelor muschilor fesieri sau chiar absenta unei cute de la unul din membrele inf. ale fetitei - acesta fiind unul din simptomele afectiunii. Acest defect se poate corecta.
Sanatate!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/