Cauta

Cum sa il fac pe baietelul meu de 7 luni sa manance legume, carne, ou?

Stroie Banu Monica a intrebat pe 19.12.2014

Buna ziua. Copilul meu refuza piureurile de legume, carnea, oul, ficatelul. Primeste binisor piureul de mar cu para si biscuiti, iaurtul cu cereale uneori, alteori refuza si laptele din cauza eruptiei dentare pe care o traim acum.

Problema mea este ca trebuie sa mancam solid, asa ne-a ordonat medicul pediatru pentru a scapa de RGE care ne chinuie de la nastere.

Va rog, sfatuiti-ma, cum sa procedez!

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 5 ani

Recomandarea mea este: sa urmati sfaturile medicului pediatru care are dreptate! Va trebuie multa rabdare si perseverenta, sa folositi orice mijloc de a face diferite combinatii intre alimente pentru a fi acceptate.

Pe gingii trebuie sa aplicati gel gingival de la Farmacie pentru calmarea sensibilitatii dureroase in timpul eruptiei dentitiei temporare.

Cristina
a raspuns acum 5 ani

Asa am patit si eu, puiului meu ii placea para, asa ca, crede-ma (poate suna ciudat), para a fost aliment de baza la tot felul de pireuri. Para si morcovi, para si avocado, para + morcov + avocado, para + orez.

Si incet, incet para a disparut din prim plan. I-am respectat mereu preferintele, iar cand nu vroia sa manance, nu insistam, ne jucam cu mancarea, coloram masa cu ea, iar ce mai ramanea in castron savuram eu in fata lui si-l mai intrebam daca vrea si el. Sau cand mai era cineva cu noi mancam cu totii din piureul respectiv minunandu-ne de cat de bun este), dar fara sa-i dam copilului.

Devenea atat de curios de ceea ce mancam noi incat vroia si el si asa incet incet a inceput sa manance.

Fructe (intregi) le lasam pe covor ( pe post de jucarii), se juca la ele, le impingea, le inspecta cu gura, normal.

Cert este ca acum la 1 an si 9 luni copilul meu mananca orice din ceea ce e permis pentru varsta lui.

Sper ca ti-am dat idei. Succes!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/