Cauta

Copilul suge foarte mult si tot ii este foame. Se poate sa nu am lapte?

camelia21 a intrebat pe 25.09.2013

Am un baietel de 3 saptamani si mananca foarte mult, aproape din ora in ora. Am inceput sa cred ca nu am lapte si am incercat sa ii dau lapte praf, dar nu vrea sa-l bea, plange cu biberonul in gurita. Ce as putea face? Va multumesc.

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

In primele 10 zile, bebele nou nscut abia invata sa suga, iar mama abia invata sa-l tina in pozitie corecta pentru supt: mamelonul in gura lui in asa fel incat sa nu fie presat si narile sa-i fie libere pentru respiratie, nu presate de catre sanul mamei.

Bebele se cantareste inainte si dupa supt pentru a vedea cat a supt ( la fiecare masa 80-90 ml ) din 2 in 2 ore sau din 3 in 3 ore dupa varsta de 2 saptamani).

Faceti aceasta proba (a cantarului, adica a suptului) si totalizati sa vedeti daca a supt necesarul pentru 24 ore 600ml in prima luna de viata.

Stati de vorba si cu medicul, care il are in evidenta si supraveghere. Alimentati-va corect fara carne conservata, fara mezeluri si alimente greu digerabile ( varza, fasole ) fara cafea, ci multe lichide alimente proaspete, care si acestea au rol sau nu in producerea colicilor intestinale.

Asigurati bebelusului intervalul dintre mese. Cautati sa intretineti cat mai indelungat secretia lactata in avantajul neprecupetit al copilului.

alynutza79
a raspuns acum 7 ani

Ca sa vezi cat lapte bea, fa proba suptului! Cel mai probabil are colici, pe care i le agravezi dandu-i atat de des sa manance, stomacul neputand digera laptele. Incearca sa-i administrezi ceva pentru colici.

camelia21
a raspuns acum 7 ani

Multumesc pentru sfaturi.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/