Cauta

Cat timp se pastreaza la frigider laptele formula deja preparat? Dar daca nu este tinut in frigider?

isabela marcu a intrebat pe 18.05.2010

3 raspunsuri

ziba
a raspuns acum 10 ani

Laptele formula nu se pastreaza la frigider!! Nu se utilizeaza de la o masa la alta, ci se prepara proaspat, la fiecare masa, surplusul aruncandu-se! In caz contrar, risti sa-ti imbolnavesti copilasul de infectii stomacale! Cu atat mai mult nu se pastreaza nici afara din frigider, este un mediu minunat pt proliferarea bacteriilor!

isabelamarcu
a raspuns acum 10 ani

Ziba ce parere ai de asta?http://www.copilul.ro/bebelusi/lapte-praf/Alimentatia_bebelusului_cu_lapte_praf_sfaturi_si_sugestii-a5217.html. Stiu ca parerile sunt multe, dar cum sa aflu totusi ceva cat mai aproape de realitate (pana ajung la un specialist)?

ziba
a raspuns acum 10 ani

Pai, mie mi se pare ca articolul se contrazice in afirmatii: te sfatuieste sa arunci laptele ramas in biberon dupa o masa, dar pe de alta parte iti zice sa tii la frigider laptele preparat de pe o zi pe alta.

Acum, e decizia ta cum procedezi, dar daca stai si judeci la rece, ai sa ajungi la concluzia ca mai bine prepari de fiecare data lapte proaspat, decat sa ajungi cu bebe in spital pt. vreo infectie stomacala, caci laptele praf nu iese steril gata, ca laptele de mama, si nu il imunizeaza pe bebe la infectiile amintite, chiar daca i-l prepari proaspat.

In alta ordine de idei, daca tot te chinui sa i-l incalzesti pe cel tinut la frigider, de ce sa nu ii faci unul proaspat, caci presupun ca manevrele sunt aceleasi (nu stiu, eu alaptez).

Nu in ultimul rand, ar trebui sa iti precizez, ca ajutor in luarea unei decizii, ca sfatul pe care ti l-am dat e preluat de la prietene care si-au hranit micutii cu lapte praf, si pe toate, fara nicio exceptie, le-am auzit spunand ca prepara lapte proaspat la fiecare masa, iar ce ramanea aruncau - pt motivul mai sus-amintit, proliferarea bacteriilor.

Sanatate si decizii bune!

Vezi intrebari din: