Cauta

Buna ziua. Am un baietel de 7 luni si are coastele evazate (iesite un pic). Va rog sa-mi spuneti cum le pot corecta.

Cristina a intrebat pe 21.01.2015

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 5 ani

Toracele evazat - largit la baza si coastele "iesite un pic" cum spuneti d-vs, uneori si zona sternului infundata, pe langa fontanela mare larg deschisa si alte simptome, constituie suspiciunea unui diagnostic de "RAHITISM" diagnostic stabilit numai de catre medicul care examineaza bebele.

Profilaxia acestei afectiuni se face prin administrarea, imediat dupa nasterea fiecarui bebe, de VIGANTOL administrare ce dureaza pana la varsta de 1 an , uneori chiar 2 ani de zile.

Exercitiile de masaj fin al muschilor toracelui si al celor intercostali isi vor capata tonicitatea si va actiona asupra coastelor bazale facand sa dispara acea iesutura in afara.

Toate aceste sfaturi si considerente trebue sa le discutati cu medicul pediatru care are bebele in evidenta si dupa examinare se va stabili diagnosticul si tratamentul, daca se impune;

Pana atunci continuati cu Vigantol, alimentatie echilibrat diversificata din care sa nu lipseasca galbenusul de ou, carnea, legumele si fructele bogate in vitamine, pe langa laptele si derivatele acestuia.

Plimbari in aer liber si pe timp insorit.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/