Cauta

Bubite pe corp la bebelusul de 7 luni

Brudaru ana maria a intrebat pe 16.03.2017

Fetita mea are niste bubite dupa urechi, pe piept si pe spate. Ce ar putea fi? Sa fie vorba despre o boala a copilariei? Are doar 7 luni!

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 3 ani

In primele 2-3 luni de la nastere, bebelusul poate prezenta o asemenea eruptie fara sa aiba o semnificatie patologica, iar dupa cateva zile dispara fara niciun tratament. In situatia fetitei dvs., care are varsta de 7 luni, trebuie sa verificati fie dvs., fie medicul de famile urmatoarele posibile cauze si situatii:

1. O eventuala eruptie din cauza unei supraincalziri si din pricina transpiratiei (care nu este insotita de febra corporala), imbracaminte prea calduroas sau camera supraincalzita);

2. Daca a fost in contact cu un alt copil care prezenta RUBEOLA (o boala contagioasa). Verificati daca are sau nu ganglioni mariti dupa urechi;

3. Daca eruptia se extinde, iar fetita tuseste si lacrimeaza,e ventual are si febra, poate face RUJEOLA (pe care a luat-o tot de la o persoana cu care a venit in contact). In cazul rujeolei, trebuie tratament si izolare fata de alti copii.

Pentru febra administrati antitermice (supozitoare Nurofen sau Paracetamol) si anuntati medicul! Eruptia se poate pudra cu talc mentolat!

In concluzie, daca eruptia nu dispare si incep sa apara si alte simptome, trebuie sa anuntati medicul de familie pentru a veni la domiciliu, pentru examinare, diagnostic si eventual tratament!

Astept rezultatul dvs. Sanatate!

Brudaru ana maria
a raspuns acum 3 ani

Fetita a facut febra 4 zile. Dupa ce nu a mai facut, i-au aparut aceste bubite, fara alte simptome. Am fost la doctor cand a avut febra si mi-a spus ca e posibil sa fie de la dintisori. Nu are niciunul iesit inca.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/