Cauta

Bebelusul nu are scaun in fiecare zi

Anca a intrebat pe 12.02.2017

Buna seara,

Bebelusul meu de 3 luni nu are scaun in fiecare zi, face doar cu supozitor la cateva zile. Ce este de facut?

6 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 3 ani

Nu trebuie sa va ingrijorati, probabil nu este alimentat la san. Incepeti sa-i introduceti in alimentatie suc de fructe (care este si laxativ si contine si multe vitamine), pere, mere, citrice incepand cu cate 2 lingurite, si cresteti treptat pana la 40-50 ml/zi; nu-i dati zeama de orez!

Reveniti cu informatii despre rezultate dupa o saptamana! Sanatate!

Anca
a raspuns acum 3 ani

Este hranit la san, a avut o perioada de o saptamana in care a avut scaun in fiecare zi, dupa aceea nu a mai avut. Constipat nu cred ca are cum sa fie eu asa stiu, din moment ce nu au hrana solida in alimentatie. O asistenta de la pediatrie mi-a dat o varianta de a-l ajuta sa aiba in fiecare zi scaun si sa ii intre in obisnuinta, aceea de a-l stimula cu un sfert de supozitor o zi, pauza una si urmatoarea o micro clisma.

Este in regula asa? Nu este nicio problema?

Geanina
a raspuns acum 3 ani

Va recomand sa mergeti la un pediatru. Copilul meu e alimentat cu formula si se intampla sa nu aiba scaun in fiecare zi. Noua ne-a spus pediatra ca e constipat daca nu face 4,5 zile si sa nu-l obisnuim cu supozitoare deoarece va deveni "dependent" si doar in acest fel va avea scaun. Asadar cereti parerea unui specialist.

Multa sanatate!

Anca
a raspuns acum 3 ani

Avem un pediatru, insa si acesta mi-a spus sa il stimulez o zi da una nu. Atunci cand are scaun nu este tare, este exact asa cum ar trebui sa fie. Sa inteleg ca se face absorbtia foarte bine la nivelul intestinelor de nu face atat de des? Corpul lui nu simte nevoia de a se elibera?
Am zis sa mai cer si parerea altor persoane.

Multumesc mult pentru parere!

Andreea Florea
a raspuns acum 3 ani

Buna,

Am avut aceeasi problema cu baietelul meu cand era alaptat exclusiv, nu am intervenit niciodata. nici cu medicamente, nici cu introducerea de alimente (fie ele si sucuri) inainte de varsta de 6 luni, nici mecanic (supozitor, microclisma, termometru) pentru ca sunt destul de riscante. La recomandarea medicului, desigur :)

Frecventa scaunelor pentru sugarii alaptati la san poate varia foarte mult: de la 5 scaune pe zi pana la 1 scaun la 7-10 zile. Atata timp cat consistenta lor este una normala, si eliminarea nu se face cu agitatie, plans, balonare a abdomenului, acest lucru este normal.

Poti incerca sa adaptezi alimentatia ta, introducand mai multe fructe cu efect laxativ, lichide multe, fibre.

Mult succes!

Anca
a raspuns acum 3 ani

Multumesc mult de tot tuturor pentru sfaturi. Sanatate voua si bebicilor! Zile frumoase!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/