Cauta

Bebelusul meu de 6 luni face foarte des intoleranta la lactoza.

nuli a intrebat pe 06.03.2013

Bebelusul de 6 luni mi-a facut intoleranta la lactoza acum 2 luni. L-am remediat dandu-i NAN fara lactoza, apoi am continuat cu NAN 1, iar acum la 6 luni cand a trebuit sa ii schimbam sa ii dau NAN 2, iar mi a facut intoleranta la lactoza cu toate ca nu am trecut direct la nr 2, i-am dat 2 masuri de 1 si 2 masuri de nr 2. Nu stiu ce sa mai fac. Va rog mult dati-mi un sfat. Am incercat tot felul de lapte, de la MILUPA vomita, de la NAN se constipa, de la HUMANA a facut intoleranta. Singurul care ai mergea era BEBYLOVE pe care il cumparam de la DM nemtesc dar nu il mai aduc. Va rog din toata inima
dati-mi un sfat. Ce ii pot da? Sigur o sa se remedieze. Acum ai dau lapte fara lactoza. Va multumesc mult. Multa sanatate.

2 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Intoleranta la lactoza este un diagnostic care se pune pe corelarea simptomatologiei copilului cu probele biologice. Astfel era indicat sa descrieti simptomatologia copilului. Intoleranta la lactoza se manifesta prin scaune diareice si apare destul de frecvent ca intoleranta secundara la lactoza dupa episoadele de enterocolita si poate dura cateva zile sau saptamani, perioada in care este recomandat a se inlocui laptele pe care sugarul il mananca cu lapte fara lactoza (nu si laptele matern, acesta nu se inlocuieste), urmand a fi reluat ulterior laptele pe care copilul in manca anterior. Acestea fiind spuse va recomand un consult medical pentru a fi evaluata simptomatologia si a se efectua cateva probe paraclinice (sange, scaun).

Ionica Maria
a raspuns acum 6 ani

Puneti zeama de orez, 20ml la fiecare biberon de lapte, asa ceva am patit si eu, vad ca papa. nu mai schimbati laptele. Sfatul este dat de un foarte bun medic pediatru. Bebele meu are 2 saptamani.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/