Cauta

Bebe nu vrea sa doarma noaptea, e speriata si plange.

AlexandraMihaela a intrebat pe 19.01.2015

Buna,

Sunt noua pe forum si sunt convinsa ca au mai discutii legate de aceaata tema, de aceea va rog sa ma scuzati.

Fetita mea are 11 luni, de cand s-a nascut doarme toata noaptea cate 10 12 ore, dar de aprox. 3 saptamani nu mai doarme nici noaptea nici ziua.

Seara avem ritualul de somn, nu vad motive de ce sa fie agitata, adorme repede in jur de 7 8 (asta e peofeamul ei), dar dupa o jumatate de ora o ora se trezeste plangand foarte tare, cateoata adorme repede la loc cateodata nu, si asa face toata noaptea, sau se teezeste pe la 11 si numai doarme pana la 3.

De cand s-a nascut doarme la ea in camera, in patul ei, acum am incercat orice si in brate si pe picioare si cu mine in pat dar cand nu vrea nu doarme deloc.

Am crezur ca e de la dinti de aceea i-am dat nurofen (nu prea sunt de acord cu medicam), am incercat si Ketof, dar fara rezultata ea.

Mentionez ca am realizat ca toata noaptea viseaza urat si plange si eu cred a e speriara de ceva si nu vrea sa doarma.

Nu prea stiu ce sa fac pentru ca si ea si noi suntem obositi. Daca a mai trecut cineva prin asta si ma poate ajuta, va rog. Va multumesc mult. O seara frumoasa.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 5 ani

Trebuie sa o lasati sa doarma in continuare in camera ei - schimbarea camerei,si aducerea in camera parintilor sau in patul acestora, nu este un lucru bun.

Trebuie supravegheata de la distanta si in liniste perfecta, fara zgomot si televizor in apropiere, fiind lasata singura, chiar daca scanceste, se agita, gangureste - vorbeste si nu doarme, pana la urma oboseste si va adormi.

Verificati temperatura din camera, sa nu fie peste 22-23 grade C, iar pe sursele de incalzire - soba - calorifer sa asezati vase cu apa rece pentru ca aerul supraincalzit si uscat irita arborele respirator, agita si deranjeaza somnul bebelusului.

Seara inainte de culcare mai trebuie antrenata la joaca si miscari de educatie fizica usoare, care o vor determina sa adoarma mai usor.

Nu trebuie obisnuita cu medicamente.

AlexandraMihaela
a raspuns acum 5 ani

Va multumesc pentru raspunsuri, ea ne-am "obisnuit" prost, deoarece pana acum a dormit toata noaptea fara sa se trezeasca sa pape si acum e cam dificil cu nopti nedormite. Vreau sa cred ca e de la dinti deoarece au iesit deja toti suntem deja la a doua pereche de masele.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/