Cauta

Avem si noi un bebeus de 3 saptamani si are dureri de colici si nu iese cu scaunul decat stimulat.

crystyna a intrebat pe 23.03.2013

Bebelusul meu manca de la san si are colici dese si in somn il iau durerile si cu scaunul nu iese decat daca il stimulam si face cam o data pe zi dar in schimb da gaze si urineaza cam de 5 ori pe zi. Ce am putea sa ii dam pentru colici si sa poata iesi cu scaunul singur? Numai ca noi suntem in Italia si nu stim daca sunt si aici produse romanesti. Ne-ati putea ajuta? Multumim.

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Majoritatea sugarilor in primele 4 - 5 luni de viata prezinta colici intestinale. De asemenea, perturbari ale tranzitului intestinal, de la numarul redos de scaune, pana la scaun dupa fiecare masa zilnic fara a fi considerat ceva patologic.

Dvs evitati alimentele indigeste sau greu digerabile, mezelurile, conservele, cafeaua, iar bebelui administrati-i picaturi pentru colici intestinale (de la farmacie).

Scaunele se vor reglementa, mai ales dupa ce bebele va primi suc de fructe, mere, pere, portocale, dupa varsta de 3 - 4 luni.

alynutza79
a raspuns acum 7 ani

Consultand mai multi pediatrii, nu doar unul, mi s-au comunicat urmatoarele lucruri: -

- copilul alimentat la san dezvolta foarte rar constipatie - unii sugari alaptati exclusiv la san au scaun o data pe spatamana sau chiar mai rar si mi s-a subliniat ca acest lucru nu inseamna ca sunt constipati - poate fi vorba despre constipatie atunci cand scaunul este tare si se sfarama;

In ceea ce priveste colicile, metode care au functionat la bebei ar fi urmatoarele:

- eliminarea din dieta ta a produselor alergenice (oua, lactate,nuci, ciocoalta), cafea, compot

- plimbarea in brate sau intr-un sling/ham

- punerea bebelului in apropiere aaparatelor casnice cand sunt in functiune (cuptor cu microunde, masina de spalat, uscator de par)

- schimbarea camerei
- suzeta
- masaj burtica
- cd cu muzica linistitoare
- baie calda
- sticla cu apa calda pe burtica
- administrare de sucroza sau produse care contin lactaza

crystyna
a raspuns acum 7 ani

Multumim mult si speram sa functioneze.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/