Cauta

Am un bebelus de 2 saptamani care se trezeste tot timpul plangand si nu se linisteste decat daca ii dau sanul sa manance pana ce adoarme din nou.

Ana a intrebat pe 05.01.2014

Schimbatul de scutec se face tot timpul cu urlete. Daca avem sanul suntem linistit. Problema este ca nu-l lasam decat cand adormim foarte profund. In timp ce mancam adormim si daca ne este scos sanul din gurita ne trezim si o luam de la capat cu plansul. Baita nu ne place, nici masajul pentru ca nu se fac cu sanul in gurita. Ne puteti da vreun sfat?

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Cantariti bebele inainte si dupa supt - pentru proba suptului si vedeti daca suge suficient, sau daca dvs aveti lapte suficient, care sa-l sature.

Un bebe la aceasta varsta trebuie sa suga 80-90 ml la o masa si nu va mai solicita timp de 3 ore.

Iancu.Valentin256
a raspuns acum 6 ani

La aceasta varsta, comportamentul este normal. La san copilul gaseste alinare, nu numai hrana. Acum el se adapteaza vietii extrauterine si este normal sa fie speriat si sa caute sanul pentru ca acolo, la pieptul mamei se simte in siguranta.

Copilul, contrar spuselor dlui dr, se alapteaza la cerere, nu la program. Proba cantarului nu este relevanta, nici tu daca te cantaresti inainte de masa si apoi dupa ce ai mancat 1 mar nu o sa ai in plus greutatea marului (chiar poti incerca).

Nu exista lapte matern "prost, slab, insuficient" atata vreme cat copilul este lasat la san sa stimuleze lactatia si nu i se impune un program de supt.

larynyco
a raspuns acum 6 ani

Fii calma, conteaza, ii transmiti starea ta. Inconjoara-l cu multa dragoste si rabdare, e totul nou pentru el. Tu esti echilibrul lui, strange-l la piept si alapteaza-l la cerere. Este o perioada frumoasa.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/