Cauta

Am un bebe de 10 zile si in ultimele 30 ore nu a avut scaun deloc.

Dulgheru Alexandra a intrebat pe 04.09.2016

Este alaptat la san, la cerere insa o masa a fost servita cu lapte praf cu o zi in urma.

Nu stiu daca a avut vreo influenta sau nu, insa pana ieri la pranz a avut scaun normal si de atunci nu a mai facut nimic.

Poate fi din prisma alimentatiei mele? Daca e asa, eu am avut insa contrariul situatiei, adica scaun foarte moale si cred eu gaze in burtica.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 4 ani

Nu trebuie sa va alarmati, caci in aceasta perioada, dupa nastere, bebele isi regleaza multe functii ale organismului, printre care orarul suptului, tranzitul intestinal si somnul.

Daca 2 zile nu are scaun, puteti sa-l ajutati cu termometru si in situatii mai speciale chiar cu 1/2 de supozitor cu glicerina.

Alimentatia mixta (adaugarea laptelui praf) poate fi una dintre cauze, dar tot trecatoare este.

Stati de vorba si cu medicul!
Sanatate!

Zettel Ramona
a raspuns acum 4 ani

Daca va linisteste o sa va spun ca si fetita mea pana la sase luni a avut scaune la cateva zile diferenta.

Prima data la sase zile si i-am pus un supozitor cu glicerina la sfatul medicului de familie si a fost de efect pe moment, iar apoi iar nu a avut cinci zile si am facut acelasi lucru.

M-am gandit sa nu-i mai pun supozitor ca sa nu devina dependenta de el si a facut la noua zile.

Am fost la pediatru si mi-a spus ca cei alaptati exclusiv nu-i obligatoriu sa faca in fiecare zi, in cazul in care nu au abdomenul tare si ni se chinuie sa faca scaunul si de atunci nu i-am mai dat nimic si a continuat sa faca cand a putut dar fara dureri si cand am inceput diversificarea si-a revenit si face in fiecare zi.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/