Cauta

Am o fetita de o luna si o saptamana, as vrea sa stiu este normal sa nu aiba scaun pe timpul nopti, asta dureaza de 2 nopti?

Carmen a intrebat pe 03.11.2012

Tin sa precizez ca micuta s-a nascut la 37 de saptamani si ne confruntam si cu colici, dar ii dau Bonnisan, are si icter care nu a disparut nici acum si imi fac griji si din cauza asta. Va rog sa imi spuneti ce pot face in privinta asta? Va multumesc

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Tranzitul intestinal nu are nimic in comun cu perioada zilei. Bebele trebuie sa aiba scaun, indiferent daca este ziua sau in timpul noptii, totul se regleaza pe parcursul inaintarii in varsta. Icterul fiziologic poate dura si 2-3 luni si dispare de la sine. Pentru colicile abdominale folositi "Colicbaby", iar d-vs consumati multe lichide si produse lactate, fructe, alimente proaspete si evitati conservele si mezelurile picante.

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Si noi am avut probleme de genul. Nu ii aparuse icter in matern, iar la consultul de o luna avea inca subicter, motiv pentru care pediatra ne-a recomandat sa ii dam Live 52. Vorbeste cu pediatrul. Bonnisan, iti spun din proprie experienta ca nu isi face efectul cand vine vorba de colici. Iti recomand sa ii dai Infacol sau Alinan (i-am dat alternativ cate o perioada incepend cu 2 luni, am observat sa isi fac mai bine efectul asa). De dormit baietelul meu doarme doar pe burta de la 2 saptamani, isi tinea destul de bine capul nu iti recomand neaparat dar este si asta o solutie. Si inca o recomandare care ne-a ajutat (am aflat-o de la parinti cu experienta): Poarta fetita cu burta in jos pe brat, cu caputul catre cot, iar palma catre pampers. Si acum il linisteste pozitia daca este agitat si are 4 luni si o saptamana.
Noi am scapat de colici. Ieeee!
Legat de scaunele nocturne si Bogdan facea. La iesire din spital neonatologul ne-a spus sa nu il schimbam peste noapte, ca sa nu ii stricam somnul. Noi am sarit peste aceasta recomandare. Duceam copilul la baie, acolo unde era masa de infasat, il spalam la chiuveta cu apa si ii puneam scutec curat. Totul se petrecea la o lumina difuza. In cazul in care nu adormea imediat, il puneam din nou la san si adormea fara probleme. Tinand cont ca fetita ta face de cateva nopti, in cazul in care alaptezi, s-ar putea sa fie de la masa de cina, poate ai introdus in alimentatia ta ceva aliment mai nou.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/