Cauta

Am nascut acum 3 zile, o fetita de 3 kg! Datorita sanilor prea mari, nu pot alapta direct si trebuie sa ma mulg! Cati ml trebuie sa manance la o masa?

Traian a intrebat pe 10.01.2013

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

D-le Traian fara suparare, exprimarea d-tale: "Am nascut acum 3 zile" nu prea este credibila, dar considerand ca intrebi in numele sotie voi cauta sa ofer cateva sfaturi fericitei mame si natural fericitului tata:
1. Felicitari pentru fetita!
2. Nu trebuie sa plece din maternitate pana ce personalul de acolo nu o invata cum sa procedeze in asemenea situatie, in mod practic, macar 2-3 zile, teoretic este mai greu. Sunt diferite pozitii in care trebuie sustinut sanul in asa fe incat mamelonul sa fie propulsat spre inainte in momentul cand nou nascutul il prinde si trage laptele. Sigur ca daca nu reuseste complet se poate mulge, eventual cu o pompa speciala de la farmacie, si se administreaza fetitei cu biberonul cantitati crescande de la o zi la alta pana in a 8-9 a zi cand se ajunge la 80 - 90 gr. la o masa cantitate cu care se continua toata prima luna (din 3 in 3 ore). Schema alimentatiei o stabileste impreuna cu medicul. Totusi, fetita trebuie invatata sa suga direct de la pieptul mamei caci numai astfel se stimuleaza si se mentine cantitatea laptelui de mama.

cristinag
a raspuns acum 7 ani

Sa-ti traiasca, sa fie sanatoasa si tu la fel. Daca ai pune-o la san ea si-ar lua exact cat ii trebuie - asta e cea mai buna solutie. Exista pozitii speciale pentru cele cu sanii mari. La inceput mananca aproximativ 30 ml, dar nu e ceva batut in cuie, fiecare copil are ritmul lui.

rxxysh90
a raspuns acum 7 ani

Sa-ti traiasca si sa fiti sanatoase! La inceput trebuie sa ii dai la cerere de mancare asa ca mulge-te de la ambii sani cate 30 ml. Sanii produc cat"se cere". Daca tu te mulgi din ce in ce mai mult, sanii produc si mai mult, bebe nu o sa goleasca sanii si risti sa dai in altele. Cand il vei putea pune la san el va manca cat ii trebuie. Daca oboseste si adoarme, trebuie trezit imediat ca sa manance (gadili talpitele, il tragi de ureche, il bati usor pe nas). Daca renunti atunci cand el adoarme, in 30 min se trezeste iarasi de foame si tu nu vei avea liniste. Sper ca ti-a fost de folos.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/