Cauta

Am 24 de ani si de o saptamana si jumatate am devenit mamica.

polat_elif1989 a intrebat pe 28.01.2014

Am 24 de ani si de o saptamana si jumatate am devenit mamica. La 6 luni de sarcina, am fost la un control, la ecograf si ni s-a spus ca bebelul o sa se nasca cu malformatia numita gastroschisis, dar ca imediat dupa nastere o sa fie operat si totul o sa fie in regula. Dupa operatie am vorbit cu dr. care l-a operat pe micut si i-a dat sanse de 50 %. Dupa cateva zile de la operatie domnul dr. a zis ca totul e ok, dar ca va mai sta aproximativ 2 luni in spital pentru recuperare - precizez ca am nascut in Turcia, in prezent aici locuiesc.

Vreau sa va intreb, daca o sa aiba urmari mai tarziu din cauza operatiei, sau daca ati mai auzit cazuri sau stiti cazuri de genul acesta, sa-mi spuneti cateva informatii.

Nici nu inteleg bine limba aici si as avea mai multe intrebari, eu intreb, mi se explica, dar nu inteleg chiar totul. Ma duc in fiecare zi sa-l vad, pentru ca nu ma lasa sa stau cu el. Nici lapte nu ii dau acum, intai trebuie sa scoata lichidul acela verde din stomacel, si apoi primeste lapticul. In fiecare zi ma rog sa fie bine si sa vina sanatos acasa alaturi de noi. V-as fi recunoscatoare pentru un raspuns, va multumesc!

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Gastroschizis sau Laparoschizis este o malformatie a peretelui abdomenului,prin defect paraombilical, defect prin care o parte din organele abdominale ( intestine, ficat ) herniaza, pe langa ombilic si plutesc in lichidul amiotic. Dupa cum ati constatat, tratamentul este numai chirurgica,iar monitorizarea se face in spital si cu mare atentie.

Vad ca aveti posibilitatea de a naviga pe internet, deci puteti afla tot ceea ce va intereseaza despre acceasta afectiune, despre evolutie imediata si la distanta si tot ceea ce trebuie sa faceti pentru in legatura cu ingrijirile bebelui dupa externare in limba romana pe care o cunoasteti . Cineva sa va arate cum sa tastati limba romana

In principiu peste 80 % din cazuri se vindeca, dar intestinul poate ramane mai scurt si trebuie atentie la alimentatia corecta, cresterea in greutate poate fi mai lenta.

Va doresc sanatate si cu drag va vom raspunde si la ale nelamuriri dupa externarea bebelusului, daca acolo nu veti intelege ceva.

polat_elif1989
a raspuns acum 6 ani

Va multumesc mult pentru raspuns, am mai vazut cateva cazuri postate pe youtube din america,doar ca acolo am vazut altfel, adica intestinele iesite in afara, erau bagate intr-un sac de plastic sau ceva de genul asta, ceva special si am vazut ca abia dupa cateva zile operau doctorii de acolo, iar aici imediat dupa ce l-am nascut mi l-a bagat in operatie poate aici au alt sistem. Nu stiu ce sa zic, si mi s-a mai spus ca intestinele aveau o culoare mov si normal ar fi trebuit sa le aiba roz.

Doctorii ne-au mai spus ca trebuie sa se dezumfle stomacelul, acum mie mi se pare ca are un abdomen normal pentru un nou-nascut. Voiam sa va intreb daca pe viitor dupa ce il vom lua acasa mai exista vreun risc, adica o sa aiba si alte probleme? Va multumesc!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/