Credeai ca alergiile dispar iarna? Vin chiar mai puternice!

/ / Modificat: 2017-12-15
Credeai ca alergiile dispar iarna? Vin chiar mai puternice!

Suntem tentati sa credem ca alergiile se manifesta in principal primavara. Este doar un mit. Nici iarna nu scapam de ele. Mai mult, in sezonul rece, cand mai si racim, alergiile ne dau si mai mari batai de cap.

Persoanele predispuse la alergii vor avea de suferit si iarna. Faptul ca stau mai mult in spatii inchise le pune in contact cu praf sau mucegaiuri, care dau startul unor simptome care strica buna dispozitie si, mai grav, accentueaza semnele racelilor. Oricat de multa curatenie ai face in casa, praful este mai insistent si ramane prin covoare, saltele, draperii. Mucegaiul poate nici nu il vezi, dar el poate exista prin baie sau prin alte camere unde este umiditatea mare. Daca mai ai si un animal de companie, atunci fondul tau alergic, odata declansat, te va tine cu nasul infundat pana la primavara.

Care sunt simptomele alergiilor?

Tusea, cearcanele, mancarimile in zona ochilor si a nasului, secretiile nazale, stranutul, ochii aposi sunt cele mai comune simptome ale alergiilor. Pentru copii este si mai complicat. Faptul ca stau in colectivitate, de unde pot lua tot felul de raceli, face ca alergiile sa se manifeste si mai violent. Apare hiperreactivitatea bronsica, apare tusea, mucii sunt atat de multi ca simti ca nu o sa mai scapati vreodata de ei si pot aparea si reactii alergice cutanate.

Poti reduce aceste manifestari folosindu-te de ceea ce ne ofera natura. Extracte de plante care sa ajute la functionarea normala a tractului respirator. Parca ai vrea si tu cateva zile linistite in care sa nu le mai sufli copiilor nasul din minut in minut. Stim ca ti se rupe inima cand ii stii raciti din septembrie pana in martie, cu mici pauze, cat sa nu o luati toti razna. Am trecut cu totii prin asta. Acum exista Allerdep, un supliment alimentar de la Dr Phyto, care este un produs de fitoterapie, mai exact un extract de plante, fara zahar, gluten sau lactoza. Este recomandat copiilor de la 6 luni si, pentru eficacitate maxima, este bine sa fie administrat cu doua saptamani inainte de inceperea sezonului infectiilor respiratorii. Functioneaza foarte bine in cazul amigdalitelor, laringitelor, bronsitelor, bronhopneumoniilor, faringotraheobronsitelor in prezenta unui teren atopic.

Allerdep are in compozitie coacaz negru, maces, lemn dulce, carpen, arin negru, urzica, menta si ginko. Coacazul negreu este indicat in reactii inflamatorii de origine alergica ale sistemului respirator, comportandu-se in organism ca un cortizon natural, lipsit insa de toxicitate. Macesul este recunoscut pentru efectele sale antiinflamatoare si antialergice, fiind foarte bun chiar si in cazul afectiunilor care recidiveaza.

Lemnul-dulce contine glicirizina, o saponina cu actiune antiinflamatoare, emolienta si antispastica, avand si roluri importante modulatoare: stimuleaza fagocitoza realizata de neutrofile si productia de interferon gamma, fiind indicata cu precadere in tratamentul bolilor inflamatorii cronice (bronsita cronica). Carpenul este indicat in tratamentul sinuzitei si, datorita actiunii spasmolitice si antitusive, in bronsita cronica, iar arinul este recomandat in tratamentul rinitei si toate procesele inflamatiei mucoasei rinosinusale si traheobronsice. Urzica si menta ajuta la decongestionarea cailor nazale, dar actioneaza si ca un balsam ce usureaza simptomele. Ginko inhiba in mod natural starile alergice si inflamatorii.

Fitoterapia este o arma pretioasa pe care natura ne-a dat-o pentru a ne lupta cu alergiile si cu simptomele asociate acesteia.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alergii copii Alergii de sezon Alergii bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre