Masajul bebelusului e dragoste pura

/ / Modificat: 2018-01-31
Masajul bebelusului e dragoste pura

Inainte sa nasc am primit tot felul de chestii de la prieteni, de la rude, am mai cumparat si eu diverse. Am primit nu numai lucruri, ci si sfaturi unele chiar necerute, dar asa-i startul in viata de mama. Le-am filtrat cat le-am filtrat, pana cand am hotarat sa fac tot ce simt eu.

Cand m-am hotarat eu sa fac ordine printre toate pungile si pungutele si sa le pun in dulapul din proaspata camera a copilului, am decis si sa vad ce-mi este necesar si cum se folosesc. Stiam ce sa fac cu gelul de dus, de exemplu, dar habar n-aveam cum se taie unghiile, cum se maseaza copilul cu ulei sau cum se pune un scutec.

Am tot citit, si-am tot citit pana cand a venit piticul. Am ajuns cu el acasa, fara instructiuni clare de utilizare si ne-am apucat sa tot folosim din toate minunile cate le aveam puse in dulap. Mie mi-era frica de el, va spun drept. Desi nu a fost un bebelus mic, aveam impresia ca am "sa-l stric" daca fac vreo miscare gresita. Il manuiam cu grija, de parca duceam vreo comoara fragila dintr-un loc intr-altul.

Am primit printre altele si un ulei pentru bebelusi Cien, de la Lidl. Statea frumos in raft si ma invita la actiune. Mie mi-era teama. Daca va pati micutul ceva? Daca il trag prea tare sau prea incet? Aveam impresia ca masajul bebelusului e treaba de specialist cu studii doctorale, ca altfel o sa pateasca ceva pruncul. Tot ocoleam sticla, desi nu aveam motive intemeiate. Mai citeam pe eticheta ca e testat dermatologic, ma mai uitam ce-are in compozitie si nu mi se parea nimic in neregula. Dar nu aveam curaj. Dupa vreo saptamana mi-am luat inima in dinti si dupa ce a terminat taica-su sa-i faca baie am hotarat sa ii fac masaj.

Stiam cat de important este masajul, mai ales in primul an de viata, cand bebelusul se dezvolta uimitor atat fizic, cat si psihic si emotional. Am fost uimita sa aflu ca un simplu masaj poate declansa o serie de reactii pozitive pentru cel mic: il ajuta sa doarma profund si linistit, imbunatateste circulatia sangvina si sistemul respirator, stimuleaza sistemul imunitar si, cel mai important, reduce stresul, agitatia si plansul cauzate de colici!

Am luat sticla din raft si am pus-o pe noptiera. Pe bebelus l-am pus pe pat, pe o paturica pufoasa. In camera era cald si bine, iar eu derulam in minte toate filmuletele pe care le vazusem pe youtube despre modul in care se face masaj bebelusului.

Bebe se uita la mine, eu ma uitam la el. Am pus ulei in palme sa se incalzeasca, i-am pus incet ambele palme pe piciorusul drept si am inceput sa-l masez. Usor, usor. Ii vorbeam si-i povesteam ce fac. Ma uitam la el cum surade. Asa am prins curaj. I-am masat fiecare degetel, fiecare centimetru al pielii. I-am povestit cate-n luna si-n stele, despre mine, despre taica-su, despre noi. Mirosul discret al uleiului, muzica pe care o pusesem in surdina, caldura din camera si povestile mele l-au adormit pe bebe mai repede decat mi-am imaginat. L-am imbracat si l-am pus langa mine in pat. Cu manutele ridicate in sus, cu un suras in coltul gurii dormea netulburat si parea ca viseaza cele mai frumoase imagini pe care noi nici nu ni le-am putea inchipui. Era atat de linistit!

In timp ce-l priveam ma gandeam ca am pierdut o saptamana intreaga in care nu i-am facut masaj. Caci, am descoperit in doar jumatate de ora, ca nu e doar despre sanatatea copilului. La masaj pur si simplu il descoperi pe el. Mainile tale il citesc si el te invata pe tine. Prin fiecare atingere ii imprimi dragostea ta pe piele. Uleiul pentru bebelusi este doar un pretext ca sa il mangai si mai mult. E un moment de iubire pura, la fel ca si alaptarea.

produse-lidl

De-atunci n-a mai trecut nicio seara fara masaj. Cum simtea mirosul uleiului suradea, de parca si el astepta momentul nostru unic. Mai ca ajung sa-mi para rau ca va creste si nu mai e cazul sa-l dezmierd asa. Dar stiti ce? Uneori, dupa baie, folosesc si eu ulei pentru bebelusi. Mirosul lui e mirosul dragostei de mama.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Masaj bebelus Beneficii masaj bebelus Tehnici masaj bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre