Topul oraselor din Europa unde te poti muta

/ / Modificat: 2020-05-03
Topul oraselor din Europa unde te poti muta

Sunt multe orase in Europa frumoase, curate cu o calitatea a vietii peste media europeana. Noi am selectat cateva dintre cele mai bune orase din punct de vedere al calitatii sanatatii, mediei de viata, locuitori pe kilometru patrat, turism si alti factori foarte importanti.

Daca doriti sa va mutati va sfatuim mai intai sa vizitati acel loc sau chiar sa locuiti pentru o perioada scurta de timp ca test. Identifica orasele pe harta Europei si documenteaza-te foarte bine inainte de a lua o decizie.

Zagreb, Croatia

Cel mai mare oras din nord-vestul Croatiei, in apropierea granitei cu Slovenia, a fost o capodopera in timpul inaltimii Imperiului Austro-Ungar in secolele XVIII si XIX. Zagreb isi pastreaza astazi farmecul istoric in timp ce opereaza in regim modern.

Turistii trebuie sa faca o vizita spre Orasul de Sus pentru o plimbare cu funicularul pentru a vedea privelistile orasului, apoi pentru a ajunge la Catedrala neo-gotica din secolul al XII-lea din Zagreb.

Riga, Lituania

Aici avem inca o alta capitala a Europei de Est care nu numai ca multumeste rezidentii, dar primeste un nou flux de turisti dupa decenii ascunsi in spatele Cortinei de Fier mentionate anterior. De-a lungul Marii Baltice se intinde capitala Letoniei, Riga, un oras maritim cu propria istorie bogata.

Explorati zonele istorice ale orasului, incluzand Biserica medievala Sf. Petru si reperul Casei negrilor, care ofera tururi in cladirea care a adapostit candva pe cei mai notabili in afacerile maritime.

Limassol, Cipru

Insula-tara Cipru are multe sate si orase pe litoral, dar in topul listei este Limassol, situat pe coasta de sud. Aici, un parc de sculpturi pe malul apei ofera un refugiu relaxant. Admira unele dintre cele mai vechi sate din lume cu o plimbare de-a lungul Promenadei.

Vedeti artefactele istoriei antice ale Ciprului in cadrul Muzeului Arheologic si explorati resturile din epoca medievala la Castelul Limassol reconstruit.

Cu temperaturile sale calduroase pe tot parcursul anului si imprejurimile Marii Mediterane, plajele acestui oras relaxat sunt preferate pentru localnici cat si pentru turisti.

Praga, Cehia

Da, exista strazi pietruite, un castel, multe biserici frumoase si chiar mai multe pub-uri si cafenele. Dar Praga are, de asemenea, o latura ciudata, care merita explorata: Exista Dancing House, o cladire neobisnuita construita de Vlado Milunic si Frank Gehry, si multe instalatii de arta demne de David Cerny, inclusiv un cal cu susul in jos (Lucerna Passage), niste bebelusi uriasi care se tarasc in parcul Kampa, doi baieti care fac pipi in fata muzeului Kafka.

Vizitati muzeul Kafa si muzeul jucariilor oarecum infiorator, cu sute de papusi Barbie. si daca va place, nu ratati Ossearul Sedlec din afara Pragai cu candelabrul sau din oase umane.

Pentru a vizita sau chiar muta intr-unul din orasele din Romania recomandarea noastra este sa utilizati aplicatia harta Romaniei care va poate informa cu privire la obiectivele turistice, distante rutiere si rutele auto pana la destinatie.

Articole recomandate

Citeste si despre