In vacanta cu copiii. Calatoria cu masina

/ / Modificat: 2013-07-08
In vacanta cu copiii. Calatoria cu masina

De cele mai multe ori parintii care au copii foarte mici evita sa plece in vacanta tocmai pentru ca se gandesc ca nu au cum sa calatoreasca cu bebelusul. Toate nevoile speciale ale unui bebe fac dificila ingrijirea lui in alta parte decat in intimitatea casei.


De cele mai multe ori parintii care au copii foarte mici evita sa plece in vacanta tocmai pentru ca se gandesc ca nu au cum sa calatoreasca cu bebelusul. Toate nevoile speciale ale unui bebe fac dificila ingrijirea lui in alta parte decat in intimitatea casei.

 Totusi, nimic nu este imposibil si cu ceva vointa, ambitie si un bagaj mai mare decat de obicei vei putea sa pleci cu bebe in vacanta cu masina proprie. Voi, ca parinti, nu trebuie sa va ganditi nici o clipa ca cei carora le-ati dat viata sunt un impediment pentru distractia voastra de vacanta. Invatati sa va bucurati impreuna de zilele libere.

O idee ar fi sa porniti la drum in jurul orei de somn a bebelusului, daca acest lucru este posibil pentru voi.

Balansul creat in masina este pentru cei mici ca si leganatul, asa ca va dormi foarte bine in scaunul lui de siguranta cand masina este in mers.

S-ar putea ca bagajul tau si al sotului sa ti se para o nimica toata pe langa bagajul bebelusului pentru vacanta. Iata cam ce ar trebui sa contina acesta:

Scutece. Cel mai bine ar fi sa iei de doua ori mai multe decat banuiesti tu ca ai avea nevoie. Schimbarea mediului poate da diferite reactii bebelusului si e bine sa fii pregatita.


• Prosopelul pe care il schimbi pe bebe. Fie ca il vei schimba in masina sau in locurile pe unde o sa va cazati, e bine sa il schimbi pe prosopelul pe care el s-a obisnuit si care cu siguranta este unul curat si moale. Vei evita astfel sa murdaresti bancheta sau alte suprafete.

Servetele umede pentru fundulet si pentru fata si manute.

• Pudra.

Biberoane. E foarte probabil sa nu ai timpul si conditiile necesare pentru a le curata, de aceea este bine sa iei mai multe de acasa.

• Mancare pentru bebelusi si apa. E posibil sa gasesti de cumparat si in locul in care mergi, dar e mai bine sa fii asigurata.

• Haine pentru vreme schimbatoare.

• Detergent fin pentru hainele bebelusului: in cazul in care va fi nevoie sa le speli.

• Saci de plastic pentru gunoi, scutece murdare sau chiar haine murdare.

• Palariuta si crema de protectie solara.

• Carucior.

• Multe jucarii. Ai grija ca bebelusul sa nu se plictiseasca.

Scaun de masina pentru bebelusi. Sub nici o forma nu poti pleca la drum fara el: siguranta si confortul bebelusului pe care acesta le ofera vor face drumul mai usor.

Atunci cand calculezi timpul de ajungere la destinatie gandeste-te mai intai cat ti-ar lua sa ajungi acolo in lipsa unui bebelus apoi dubleaza timpul. Asta pentru ca nu este deloc indicat sa scoti copilul din scaunul lui de siguranta atata timp cat masina este in miscare.

Asadar, va trebui sa opresti de fiecare data cand trebuie sa schimbi scutecul sau sa alaptezi.

Chiar si asa, este posibil ca drumul sa fie mai usor alaturi de un bebelus decat alaturi de un copil mai mare avand in vedere ca bebelusii dorm mai mult, iar copiii mai mari se plictisesc mai repede, sunt mai galagiosi si mai imprevizibili pentru ca se misca mai mult.

Sfaturi pentru mamele de copii mai mari

Poate cea mai mare provocare a unei excursii cu masina atunci cand esti mama sunt chiar copiii tai. Si asta pentru ca te poti lovi de replici de genul: "mai avem mult?", "am ajuns?", "m-am plictisit!" etc.

Pentru a evita toate acestea si pentru ca si tu si cei mici sa va bucurati de vacanta din plin trebuie sa ai grija de anumite lucruri:

• Ia in bagaj cateva lucruri care sa-l tina ocupat tot drumul: jucaria preferata, creioane colorate si foi pe care sa poata desena, carti de colorat, reviste cu benzi desenate pentru copii etc. CD-urile cu melodii pe care copilul tau sa le poata fredona pot fi un alt mod de distractie. Daca copilul este mai mare poti sa ii iei chiar un atlas geografic pe care sa urmareasca cu degetul drumul pe care il parcurgeti.

• Fa-i pachetel. Sandvisurile, bauturile si eventual ceva de rontait si ceva dulce nu trebuie sa-ti lipseasca din masina.

• Fa pauze! Opriti-va odata la doua-trei ore. Pauzele vor fi benefice si pentru sofer, iar daca esti inspirata atunci cand alegi locurile in care sa opresti, copilul va profita din plin pentru a se misca in voie.

• Ia pernute pentru masina. Dupa atata cantat si alergat in pauzele de drum e posibil ca cel mic sa aiba nevoie de ceva odihna si trebuie sa fii pregatita.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bagajul bebelusului Bebe vacanta

Articole recomandate

Citeste si despre