In familie, la hotel - Trucuri pe care orice parinte trebuie sa le stie

/ / Modificat: 2017-08-21
In familie, la hotel - Trucuri pe care orice parinte trebuie sa le stie

Calatoriile impreuna cu copiii pot fi o adevarata aventura, mai ales daca planuiti o sedere la hotel. Insa daca planuiesti in avans vacanta si tii cont de cateva sfaturi pretioase, nu vei avea de ce sa iti faci griji, iar sejurul va fi unul reusit.

Iata cateva aspecte importante de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi o camera de hotel pentru vacanta cu familia

Cere o camera departe de lift

Daca hotelul in care veti locui este unul inalt, cu multe camere, iar voi veti fi cazati la un etaj superior, este bine ca atunci cand faci rezervarea sa ceri o camera departe de lift. Iti va fi de mare ajutor daca ai copii mici, care trebuie sa doarma in liniste. Daca ai camera langa lift va trebui sa iei in calcul faptul ca va fi multa galagie, ceea ce ii poate agita pe copii.

Creeaza un spatiu de joaca pentru copil

Copiii se plictisesc repede, de aceea gandeste-te ce poti face ca sa eviti acest lucru. Ia in calcul si faptul ca poti sa ai parte de o zi ploioasa in concediu, vreme care va va forta sa stati in camera. Amenajeaza un mic colt in care copilul isi poate intinde in liniste jucariile.

Daca ai posibilitatea sa rezervi un apartament intr-un hotel, atunci lucrurile vor fi mai simple, pentru ca veti avea mai mult spatiu de desfasurare. Incearca sa te orientezi catre un hotel care sa aiba loc de joaca pentru copii sau piscina, mai ales daca micutul tau stie sa inoate.

Fii pregatita sa faci intuneric in camera

Daca stii ca micutul tau nu se poate odihni bine decat in intuneric, ia cu tine o folie de aluminiu, ca sa poti acoperi geamul. Este bine sa fii pregatita pentru situatia in care micutul tau se va trezi in zorii zilei, iar ferestrele camerei nu au draperii.

Daca geamul de la camera este acoperit, atunci nu va patrunde lumina si ii va fi mult mai usor sa adoarma la loc. In cazul in care nu ai o folie de aluminiu, poti improviza folosind o patura de la hotel sau chiar un cearsaf, desi aspectul nu este unul tocmai placut.

De asemenea, daca stii ca micutul tau nu poate adormi fara jucaria lui preferata, nu uita sa o iei cu tine in vacanta. Chiar daca este un ursulet de plus urias, fa bine si ia-l, te va feri de crizele de plans ale unui copil nemultumit si suparat.

Rezerva o camera cu frigider

Atunci cand calatoresti cu copiii, mai ales daca sunt bebelusi, este foarte important sa ai frigider in camera. Asa vei fi sigura ca ai unde sa tii laptele pentru cel mic, dar si alte alimente perisabile.

Este bine, de asemenea, sa fie si un televizor in camera, pentru ca nu se stie niciodata cand copilul vrea sa se uite la desene animate. Televizorul poate fi si salvarea ta si a partenerului tau daca vreti cateva clipe de liniste inainte sa plecati intr-o drumetie, la plaja sau sa vizitati obiective turistice, in functie de locatia aleasa pentru concediu.

Tine camera curata

Sa calatoresti cu copiii inseamna de doua ori mai multa dezordine. Nu lasa lucrurile sa scape de sub control, ci ai grija sa strangi de fiecare data lucrurile care nu sunt puse la locul lor. Tine hainele in dulap si nu in geamantan, ca sa nu le imprastii de fiecare data cand cauti cate ceva de imbracat.

Ai grija sa fie ordine, pentru ca o camera dezordonata este o camera in care nu te vei simti bine nici tu si nici copiii tai. Roaga-i, la randul lor, sa fie ordonati si sa isi stranga jucariile. Nu este absolut deloc placut ca in miez de noapte, cand mergi la toaleta sa calci pe o piesa de lego!

Nu uita sa incui usa, pentru ca orice copil este foarte curios si este nevoie doar de un moment de neatentie din partea ta, iar copilul sa iasa pe usa. Daca iei masuri de siguranta vei evita clipele de panica in care iti vei cauta copilul.

Organizeaza perfect bagajul

Cand faci bagajul, pune lucrurile in ordine, astfel incat sa stii unde le gasesti atunci cand ai nevoie de ele. Imagineaza-ti cum ar fi sa nu stii unde ai pus scutecul, iar bebelusul tau trebuie sa fie schimbat de urgenta. Vei crea un adevarat haos in jurul tau cautand printre haine, cosmetice, produse de ingrijire, prosoape, incaltaminte...

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Hotel familie Vacanta cu copiii Vacanta cu familia Facilitati hoteluri

Articole recomandate

Citeste si despre