Grecia, alegerea ideala pentru concediul cu copiii

/ / Modificat: 2019-03-21
Grecia, alegerea ideala pentru concediul cu copiii

Daca vrei sa ai parte de o vacanta reusita alaturi de copii, Grecia este alegerea ideala. Iar Halkidiki poate fi cea mai buna optiune pentru familia ta.

Plajele albe alterneaza cu padurile de pini, oferind vederi panoramice spectaculoase, impreuna cu muntii inalti si lagunele albastre.

Pentru un concediu reusit ar fi bine sa alegi una dintre statiunile situate pe bratul Sithonia.

Statiunea Vourvourou

Vourvourou

Este, probabil, cea mai populara statiune din Sithonia. Desi aglomerata pe timp de vara, statiunea este ideala pentru familii cu copii datorita plajei lungi si aerisite si apelor calme, precum si peisajelor foarte frumoase dominate de vegetatie mediteraneana ce se intinde pe cele 9 insulite ce pot fi admirate aici.

Statiunea Neos Marmaras

neosmarmaras

De fapt, un orasel cu aproximativ 3.000 de locuitori si se afla la o distanta de 125 km de Salonic. Este cocotat pe 3 coline si amesteca armonios o plaja acoperita cu nisip fin. De-a lungul acesteia se afla restaurante si baruri, cu munti ideali pentru drumetii in natura sau plimbari cu bicicleta. Portul oraselului este unic in Grecia si gazduieste sute de ambarcatiuni.

Statiunea Nikiti

Nikiti

Beneficiaza de o plaja lata, cu nisip fin, si desi este un satuc, nu duce lipsa de restaurante, taverne si baruri. Mai mult decat atat, plaja sa a fost premiata cu Steagul Albastru, este supravegheata de salvamari si este dotata cu centre pentru practicarea sporturilor acvatice.

Nikiti se afla la 90 km de Salonic si vrajeste vizitatorii cu o combinatie de mare si munte, ce ofera numeroase posibilitati de petrecere a timpului liber. Printre obiectivele turistice ale satului se numara scoala veche si biserica Agios Nikitas.

Statiunea Metamorphosi

Metamorphosi

Metamorphosi este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase sate din nordul Greciei. O asezare imbracata mai mereu in nuante de verde proaspat, Metamorphosi se bucura de o clima de vis, cu veri racoroase si ierni blande, unde umiditatea nu isi gaseste mai niciodata locul.

Plaja de aici nu este atat de mare precum celelalte mentionate, insa este deosebita, fiind umbrita de pini. Este una dintre cele mai frumoase plaje din centrul peninsulei Halkidiki, fiind acoperita cu nisip foarte fin si intesata de golfulete idilice.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta Vacanta cu copiii Grecia

Articole recomandate

Citeste si despre