Cum ne ferim de toxiinfectiile alimentare in vacanta

/ / Modificat: 2018-08-20
Cum ne ferim de toxiinfectiile alimentare in vacanta

Atunci cand calatoresti in vacanta cu copii mici va bucurati impreuna sa vedeti locuri si peisaje noi si sa descoperiti diverse feluri de mancare noi, insa cum unii dintre copii sunt mai putin entuziasti atunci cand vine vorba de schimbari in rutina lor zilnica, este bine sa pastrezi un echilibru ca toata lumea sa fie fericita.

O mare parte din acest echilibru tine si de mancarea din vacanta, care de obicei contine atat alimente impachetate de acasa, cat si feluri de mancare de la restaurantele din zona in care sunteti in vacanta.

Cum sa te feresti de toxiinfectii alimentare?

Impacheteaza cat mai multe gustari

Desi probabil deja planuiesti sa faci asta, impacheteaza cat mai multe gustari, mai multe decat crezi ca aveti nevoie, pentru ca nu se stie niciodata. Cumpara gustarele care sa nu faca multa mizerie si frimituri atunci cand sunt consumate si pe care nu le cumperi de obicei atunci cand sunteti acasa, ca sa faci lucrurile mai speciale si mai distractive pentru cel mic.

Iata cateva exemple de gustari care vor avea succes in vacanta si pe care le poti lua cu tine ca sa ii distragi atentia celui mic in momentele in care este pe cale sa faca o criza de nervi in public:

  • biscuiti crackers
  • stafide
  • fructe uscate si confiate

Nu irosi mancarea inclusa in pret

Daca stai la un hotel unde este servit micul dejun de tip bufet, alege cele mai bune si proaspete produse, fructe, iaurt, cereale si nu te feri sa iei la pachet ce va ramane pentru ca cel mic poate fi distras dis de dimineata, dar i se va face cu siguranta foame pana in pranz cand poti sa ii dai o gustare.

Comanda intotdeauna un aperitiv

Daca mancati intr-un restaurant, felurile principale dureaza mai mult ca si pregatire, asa ca este bine daca comanzi un aperitiv, pita cu humus de exemplu, inainte de felul principal astfel incat cel mic sa fie ocupat pana la sosirea mancarii.

Serviti cina devreme

Pentru ca nu stii niciodata cat de mult poate sa dureze pregatirea cinei la restaurant, mergeti mai devreme la local pentru a lua cina, adica pana in orele 18.00, cand restaurantul va fi si mai putin aglomerat ceea ce ii va permite celui mic sa se plimbe nestingherit pe langa mese daca se plictiseste.

Mancati in camera

Uneori un loc nou poate fi obositor, mai ales pentru cei mici care se simt cel mai bine cu rutina lor. Indiferent cat de mult iti place sa mananci la restaurant, la un moment dat vei simti nevoia sa faci o pauza, asa ca mergi in magazinele alimentare din zona si cumpara produse naturale si proaspete pe care sa le consumati in camera.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Toxiinfectiile alimentare Toxinfectia alimentara Vacanta

Articole recomandate

Citeste si despre