Cum a fost in vacanta la Madrid cu doi copii mici. Prima calatorie cu avionul

/ / Modificat: 2019-05-22
Cum a fost in vacanta la Madrid cu doi copii mici. Prima calatorie cu avionul

De cand cele doua minuni de fetite au aparut in viata noastra, Ioana - de 4 ani si jumatate, si Maria - de 2 ani si jumatate, am avut doar vacante la bunici, in muntii Vrancei, si la mare, cu all inclusive.

Anul acesta ne-am hotarat sa spargem gheata si sa vizitam Madridul. Vacanta de o saptamana a fost un adevarat test si am invatat multe.

Ca mama am avut multe temeri. Cand am pornit din Romania aveam emotii mari in ceea ce priveste calatoria cu avionul - dar a fost atat de bine!

Ioana si Maria au fost foarte incantate de tot: au vazut avioanele de aproape, in interior s-au imprietenit cu alte persoane si, in timpul zborului priveau norii, orasele si muntii de sus sau se jucau. Pachetelul cu sandvisuri facut de acasa a prins foarte bine!

avion2

Apoi m-am temut ca nu vom putea vizita multe locatii si asa a fost. Voiau in brate sau stateam foarte mult la locurile de joaca. Apoi a fost si temerea cu mancarea, sa fie proaspata si de calitate si ne-am descurcat de minune.

De ce am ales Madridul?

Am ales Madridul pentru ca este un oras foarte animat, cu multe stradute frumoase si locuri de vizitat, cu tapas gustoase si oameni foarte primitori. Acolo avem si prieteni dragi cu care ne-am intalnit si am petrecut momente minunate, avand si ei doua fetite mici.

As recomanda Madridul familiilor cu copii pentru ca este un oras modern, plin de viata, cu oameni prietenosi, dar si pentru ca exista o securitate sporita, fara incidente de strada, cu mancare buna si servicii de sanatate de calitate pentru cazuri neprevazute.

Ce ne-a placut:

Oameni foarte prietenosi si amabili. Orasul vibra de veselie. Ne-am oprit la o cafenea intr-o dimineata si nu indrazneam sa cer niste prajiturele etalate frumos la vitrina principala. Dar doamna care servea era romanca si ne-a ajutat sa facem cea mai buna alegere. Spaniolii sunt si ei, la randul lor, foarte prietenosi, zambitori si mereu gata sa te ajute! Fetele s-au jucat la locurile de joaca si cu copii spanioli, li se parea interesant ca vorbesc alta limba.

Mancarea superfaina - de la tapas si jambon la caracatita si paella, ai de unde alege. Meniul zilei era in jur de 10 EUR, de cele mai multe ori primeai si ceva din partea casei. Langa noi, era un supermarket nonstop - de acolo am cumparat specialitati delicioase: jambon, iaurturi fine si fructe bine coapte. Maria era innebunita dupa jambon, ne “fura” si portia noastra, iar Ioana a preferat pepenele rosu si maslinele.

mancare

mancare1

Preturile sunt foarte accesibile.

Nu se da bacsis decat foarte rar, unde ti-a placut foarte mult si servirea a fost deosebita.

Parcurile - mai ales El Retiro. Aici era o atmosfera atat de relaxanta - spatiile verzi foarte bine ingrijite, constructiile au o arhitectura deosebita, sunt pasari exotice. Iar in partea cealalta a lacului cineva canta jazz…E minunat! Ne-am jucat la locurile de joaca, am admirat florile minunate si pasarile de pe lac.

parc

parc1

Puerta del Sol, kilometrul zero al Madridului, avand in vecinatate Plaza Mayor, Palacio Real si Atocha - locuri atat de frumoase! Copiii au mancat inghetata si ne-am relaxat la o terasa.

Ce nu ne-a placut:

Restaurantele deschideau foarte tarziu - la 20:30 sau chiar mai tarziu. Fiind cu copii mici a fost imposibil sa luam cina relaxati la un astfel de restaurant. Am gasit totusi mici restaurante unde aveau meniuri de zi sau daca erau tare obosite, cumparat de la supermarket si mancam in camera.

Apartamentul a fost foarte mic - desi in poze livingul parea mare, in realitate nu prea aveam loc sa ne miscam daca intindeam patul. De asemenea, acest apartament era la parter si toata noaptea veneau petrecaretii din oras, tranteau usa de la intrare, lucru deloc placut cand esti cu doi copii mici. Aveam o bucatarie mica si nu prea m-a incantat sa gatesc. Pe viitor o sa aleg un apartament cu o bucatarie mai mare.

Zona in care am stat, Goya, a fost super – aproape de parcuri si de centru. Mai multe despre inchirierea acestui apartament si costuri am scris in articolul Cum am planificat prima vacanta cu avionul. Vizita la Madrid cu doi copii mici. 

A plouat si nu am reusit sa vizitam tot ceea ce ne-am propus. Desi luasem umbrela si un carucior de la prietenii nostri, era greu de mers cu copii prin ploaie si am preferat o cafenea sau sa stam in apartament. Primavara ploua destul de mult in Madrid. Nu as lua caruciorul cu mine nici in vacantele viitoare pentru ca fetitele noastre sunt foarte energice si nu stau in carucior – vor sa exploreze.

Nu am reusit sa mergem la spectacol flamenco, asa cum i-am promis Ioanei. Inainte de aceasta vacanta ne-am uitat pe internet la spectacole flamenco si Ioana era tare incantata – invatase si ea cateva miscari de dans.

In Madrid aceste spectacole aveau limita minima de varsta 6 ani, sau chiar mai mult, si erau in general seara tarziu. De asemenea, biletul e destul de scump: pentru un adult minim 40 EUR, iar pentru un copil peste 6 ani minim 25 EUR (in functie de locatie acest pret includea o bautura sau ceva de mancare). Deci in total pentru o familie cu doi copii costa cam 130 EUR/spectacol.

In concluzie, ne-a placut foarte mult! A fost timp de calitate petrecut in patru, cu noutati si mai ales voie buna!

Am avut si momente mai grele, cand nu puteam sa o luam pe Maria de la locurile de joaca din parcuri sau incepeau sa se joace pe sub masa, la restaurant.

La plecare, ambele fete au plans, doreau sa mai stea. Maria s-a tinut strans de usa apartamentului si cu greu am reusit sa o punem in scaunelul din masina, la plecarea spre aeroport - “nu vleau sa plec! Nu vleau sa plec!”

Nu si-au dorit sa plece, si pe buna dreptate! Stiu ca ne vom intoarce in Madrid candva, sper ca foarte repede. Am umplut rucsacul din paiete PINA Calin cu suveniruri pentru cei dragi de acasa, dar am adus cu noi amintiri si experiente atat de frumoase!

suvenir

A fost prima calatorie in patru, am zburat cateva ore bune, am invatat ca trebuie pregatita cat mai in detaliu orice calatorie si ca…

Data viitoare va fi si mai bine! Dragi mamici, experimentati, luati-va copii si mergeti acolo unde va doriti, veti avea si voi si copiii vostri amintiri de neuitat. De acest timp in care ati fost impreuna va veti aminti cu drag si amintirile sunt cele care ne raman toata viata!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre