Vreau sa cumpar timp si sa il daruiesc tuturor parintilor

/ / Modificat: 2019-11-25
Vreau sa cumpar timp si sa il daruiesc tuturor parintilor

Timpul trece si nu se mai intoarce. Ar trebui sa fim constienti cat mai mult posibil de efemeritatea timpului. Sa fim mai atenti cu cei din jur si sa le daruim cat avem timp dragoste. Cel mai repede vezi cum trece timpul prin prisma copiilor.

Cat sunt mici iti doresti sa fie mai mari, cand cresc parca ti-ai dori sa dai timpul inapoi si sa te bucuri de chiotele lor, de dezastrul pe care il faceau si toata galagia care altadata te innebunea. Cand simti linistea apasatoare, iti dai seama ca timpul este cel mai mare dusman al nostru. Prea putin timp pentru atat de multe lucruri de facut. Si eu ma gandesc mereu ca nu am timp si uneori parca imi vine sa cumpar timp! Bani am... casa am... insa timp nu am. Cum fac sa cumpar timp? L-as darui tuturor mamelor si parintilor.

Dar n-am cum sa cumpar timp si imi ramane doar sa ma trezesc si sa imi dau seama sa pretuiesc timpul oricat ar fi de scurt. Sa imi fac timp pentru ei: copiii mei. Ei sunt cel mai de pret timp, cu ei faci cea mai buna investitie a timpului. Pretul vietii noastre ar trebui masurat in timp.

Suntem prea avari, prea dornici sa avem 

Suntem prea avari, prea dornici sa avem timp sa facem, nu sa ne bucuram si sa pretuim timpul. N-am timp pentru tine mama azi. Nu am timp nici maine, pentru ca trebuie sa merg la serviciu. Nu am timp sa te ascult, copile, in seara asta pentru ca maine voi fi obosita. Nu am timp sa ma joc cu tine, pentru ca trebuie sa si mancam. Nu am timp sotul meu iubit sa iti mai spun ca te iubesc, pentru ca sunt prea grabita sa fac toate treburile casei. Nu am timp copile drag sa te privesc si sa ma pierd in ochii tai, caci timpul meu e prea scurt si prea scump! Asta rasuna mereu in capul nostru: Nu am timp! De fapt, nu vrem sa avem timp!

Este vorba pana la urma despre prioritati! Incercati sa aveti timp, chiar daca nu aveti de unde sa il cumparati! Pana la urma timpul e gratis! Doar trebuie sa constientizam asta! 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre