„Trei zile am avut cancer”. Povestea adevarata a Ruxandrei

/ / Modificat: 2019-03-22
„Trei zile am avut cancer”. Povestea adevarata a Ruxandrei

Multa vreme am deschis usa cabinetelor medicale cu buna credinta si incredere in cunostintele, profesionalismul si experienta medicului pe care urma sa il consult.

„Trei zile am avut cancer”. Povestea adevarata a Ruxandrei

Nu imi amintesc sa fi pus vreodata la indoiala diagnosticul sau tratamentul recomandat. E adevarat ca, din fericire, nu m-am confruntat cu sitatii grave sau limita. Si chiar daca m-as fi confruntat, cum as fi putut contrazice un om care a studiat si a vazut si tratat poate sute de cazuri ca al meu?

Cu cunostintele mele de anatomie din scoala sau cu informatii furnizate de dr. Google? Nu am inteles-o mult timp pe mama care, ori de cate ori cineva din familie avea o problema de sanatate, dadea cateva telefoane sa ca sa gaseasca un medic bun. Nu toti medicii sunt buni? De ce, daca am o problema de sanatate, trebuie sa caut un medic specialist bun sau foarte bun?

Pentru ca nu toti medicii sunt buni sau unii sunt mai buni si mai specialisti decat altii. Am ajuns sa-i dau dreptate mamei. Daca nu dau telefoane, dau cel putin un Google.

Partial si experienta personala, dar mai ales situatiile prin care au trecut cativa apropiati, mi-au demonstrat asta. Problema e ca atunci cand crezi ca ai ajuns la un medic bun sau foarte bun, cu atat mai putin iti trece prin cap sa contesti diagnosticul - care poate fi gresit – solicitand o a doua, daca nu si o a treia opinie.

Lucru care cred ca ar trebui sa devina un principiu al fiecaruia dintre noi pentru ca un diagnostic gresit, daca nu ucide, asa cum mai vedem din cand in cand pe la stiri, marcheaza sau poate marca destine. Intr-o masura mai mica sau mai mare. Cu consecinte pe termen mai scurt sau mai lung.

Citeste continuarea pe Kfetele.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cancer Cancer femei

Articole recomandate

Citeste si despre