Trairi dupa ce am devenit mamica

/ / Modificat: 2010-12-15
Trairi dupa ce am devenit mamica

Sarcina si aducerea pe lume a unui copil reprezinta poate cea mai frumoasa perioada din viata unei femei. Cu totii stim ca in primul rand corpul femeii este cel care se schimba in aceasta perioada. Dar de cate ori ai stat sa te gandesti la modul cum te-ai schimbat din punct de vedere psihologic, emotional si chiar social  odata cu nasterea copilului?


Sarcina si aducerea pe lume a unui copil reprezinta poate cea mai frumoasa perioada din viata unei femei. Cu totii stim ca in primul rand corpul femeii este cel care se schimba in aceasta perioada. Dar de cate ori ai stat sa te gandesti la modul cum te-ai schimbat din punct de vedere psihologic, emotional si chiar social  odata cu nasterea copilului?

Sigur ca intreaga familie traieste cu intensitate momentul nasterii unui copil in familie, dar cea care va fi mereu alaturi de cel mic si care va simti alaturi de el emotia nasterii si apoi, pe parcursul vietii, emotia fiecarui pas in cresterea si dezvoltarea copilului este mama.

Am descoperit pe forum un subiect care m-a facut sa tresar… sa simt o mica parte din emotiile femeilor care si-au indeplinit misiunea de a deveni mame.



Ceea ce pentru altii poate fi o experienta normala, prin care o femeie trebuie sa treaca macar odata in viata, pentru mamici este experienta vietii lor, este experienta care le face sa se maturizeze si "sa dea in mintea copiilor" in acelasi timp.

afrodita-elena - mamica Elenei:

"Nimic nu se compara cu ceea ce simti atunci cand esti mama. Ca rad, ca plang, ca este cuminte sau nu, Elena este inima si sufletul meu.

Ma simt implinita, fericita, obosita, bucuroasa, trista, izolata, intr-un cuvant: mama. De cand am devenit mami sunt tare sensibila in general! Sunt mult mai usor de necajit si mult mai usor plang pentru niste fleacuri, de parca ar fi un capat de tara."

oana champion - mamica de gemeni: Aidan si Devon:

"Pot spune ca m-am maturizat. Abia atunci, oricat ar parea de ciudat. Ma simt si mult mai vulnerabila si, in acelasi timp, mult mai puternica.

Ma simt vulnerabila pentru ca stiu ca oricine le-ar putea face rau are, de fapt, puterea sa-mi zdrobeasca sufletul, iar mai puternica am devenit pentru ca am constientizat ca am datoria sa fiu asa, pentru binele lor. Cred ca cel mai bine s-ar putea insuma tot ce simt intr-o singura propozitie: ma simt vie!"

cristeepas - mamica lui Bogdan:

"Nu gasesc cuvintele sa va spun cam ce simt de un an de zile incoace: pe langa grija, neliniste, vulnerabilitate, oboseala etc. isi face simtita prezenta, si le eclipseaza pe toate, fericirea."

annee - mami de Karina:

"De cand am nascut viata are alta valoare, vad lumea din jurul meu cu alti ochi, sunt indiferenta la vorbele spuse cu rautate, nu mai raspund la fel, ma intereseaza doar bebe si familia mea."

evansilvia - mamica lui Evan:

"Imediat dupa nastere eram exact ca o leoaica care isi apara puiul. Ideea e ca de cand am devenit mamica am renascut; am o noua viata, mult mai agitata, mult mai obositoare cateodata, dar cu mult mai multe satisfactii, o noua viata pe care nu as schimba-o pentru nimic in lume sau poate as schimba-o doar pentru bucuria de a fi din nou mamica."

kattybeb - mami de Roberto Alexandru:

"Traim aceleasi sentimente de extaz, feiricire nemarginita; mi-as dori sa nasc cate-un copil in fiecare zi sa simt acel sentiment minunat din primele clipe in care iti strangi copilasul la piept!

Simti ca nimeni si nimic nu mai are importanta, existam doar noi si copilul! Este cel mai firesc sentiment si in acelasi timp si cel mai complex!"

mirela_a - mamica lui Alexandru:

"Eu pot spune ca de cand am nascut am devenit femeie. Nu stiu de ce, dar pana sa devin mama ma simteam o pustoaica, chiar daca nu mai aveam varsta. De abia acum pot spune ca stiu ce inseamna responsabilitatea; acum, cand o viata depinde de actiunile mele. Deci pot spune ca m-am maturizat imediat dupa ce am nascut.

Imi aduc aminte de depresia post-natala, cand plangeam fara motiv, imi aduc aminte prima imbratisare, primul supt la san, primul zambet, primul dintisor, primul "mama", primul pas... si toate astea m-au facut sa devin ceea ce sunt azi!"

Impartaseste si tu cu celelalte mamici trairile dupa ce ai devenit mamica.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre