Si mamele singure au nevoie de dragoste

/ / Modificat: 2018-11-29
Si mamele singure au nevoie de dragoste

Mamele singure sunt femei care infrunta multe provocari pentru a-si putea creste copiii. Indiferent de motivele pentru care sunt singure, acestea trebuie sa fie foarte puternice ca sa infrunte prejudecarile lumii. Multi cred ca ele ar trebui sa se concentreze strict pe cresterea si educarea copiilor si nicidecum n-ar trebui sa ia in calcul o noua dragoste. Dar oare e drept sa se intample asa?

Mamele singure au cu siguranta mare nevoie de iubire. Dragostea nu le este nicidecum interzisa. Cu toate acestea, cu greu se avanta intr-o noua relatie, de cele mai multe ori de teama de a nu gresi din nou. Lucru care este usor de inteles, insa nu intotdeauna justificat.

Femeile care sunt parasite de tatal copiilor lor pot resimti o presiune emotionala foarte puternica, lucru care le impiedica sa se mai preocupe si de sine. Inclusiv cele care au ramas singure printr-un caz de forta majora, spre exemplu decesul sotului, sunt in aceeasi situatie, compromitandu-se emotional.

Oferirea unei noi sanse in dragoste este un pas curajos. Insa in unele cazuri pare sa fie un nou obstacol, teama se adauga sacrificiului constant pentru copii. Asa se face ca unele femei considera ca viata lor este sortita grijii fata de copiii lor, fara sa se mai gandeasca vreo clipa ca ar mai putea vreodata sa se indragosteasca, sa traiasca o noua iubire.

Cum este viata amoroasa a mamelor singure?

Pentru ca iubirea sa renasca in viata unei mame singure, ea trebuie mai intai de toate sa atinga un echilibru emotional, sa isi stabileasca obiective. Cel mai probabil, maternitatea le-a transformat pe aceste femei in persoane altruiste, care se dau pe sine la o parte pentru a se dedica copiilor lor. De aceea, ar putea fi dificil pentru ele sa stabileasca si sa mentina o noua legatura amoroasa.

Viata amoroasa a unei mame nu trebuie sa se termine in momentul in care tatal copiilor ei i-a spus adio! E drept ca e usor de spus asta, insa este realitatea. Depinde insa de dorinta acestor femei de a incerca din nou sa intre intr-o relatie. Trebuie sa gaseasca acea motivatie de a iesi din rutina in care au intrat si sa isi vada putin si de ele insele Si exista o multime de motive pentru a-i permite iubirii sa isi faca din nou loc in viata lor.

Lipsa timpului este, de obicei, o scuza pentru mamele singure atunci cand isi justifica situatia in care se afla. Este firesc, avand in vedere ca acestea poarta o intreaga responsabilitate pe umeri. Dar vine un moment in care este posibil sa gaseasca ocazia ideala de a se dedica satisfactiei personale.

Cand copiii sunt foarte mici, te acapareaza intrucat sunt complet dependenti de tine. Pe masura ce cresc, devin independenti si iti lasa mai mult timp liber. Este momentul perfect sa profiti sa te gandesti la tine. Refuzul iubirii te poate transforma intr-o femeie singura pentru toata viata. Copiii vor creste si fiecare isi va vedea de drumul lui, iar tu te vei trezi “abandonata” inca o data.

Sfaturi pentru mamele singure

Una dintre provocarile cu care se confrunta o mama singura este legata de aspectul financiar. Au nevoie de un serviciu pentru a castiga bani ca sa isi intretina copiii, pe de alta parte au nevoie de timp pentru a-i ingriji si a se ocupa de educarea lor. De aceea, uneori este dificil sa gasesti timp si deschidere pentru iubire.

Cu toate acestea, nu trebuie sa excluzi din start ideea de a mai iubi vreodata. Oricum, dragostea se poate ivi de acolo unde te astepti cel mai putin. Poate ca nu ai timp sa iesi in oras, sa te distrezi si sa te cunosti alti oameni, dar cu siguranta intalnesti zi de zi fel si fel de oameni. Astfel, faptul ca nu cunosti pe cineva nu este o scuza. Provocarea cea mare este sa iti deschizi inima pentru ca cineva sa intre.

A fi sincera cu tine insati este primul pas spre succesul in dragoste. Increderea si siguranta te vor insoti daca ai decis sa te schimbi. Sa fii corecta cu persoana pe care o cunosti, sa va oferiti timp pentru a va cunoaste mai bine si sa fii prudenta in orice clipa sunt sfaturi utile pentru a-ti gasi o noua dragoste.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre