Scrisoarea unei mame pentru mama ei: “Acum inteleg si iti multumesc!”

/ / Modificat: 2019-07-24
Scrisoarea unei mame pentru mama ei: “Acum inteleg si iti multumesc!”

De cand am devenit mama, am invatat multe lectii pe care nu le poti intelege decat atunci cand ai copii.

Am avut ocazia sa reflectez mult asupra unor aspecte ale vietii carora inainte nu le-am dat nici atentie, nici importanta.

De cand am devenit mama am inceput sa o vad altfel pe mama mea si am inteles pentru cate lucruri trebuie sa ii fiu recunoscatoare. Si fiecare dintre noi, mamele de acum, trebuie sa ne gandim la mamele noastre pentru ca avem si vom avea mereu nevoie de ele.

Acum inteleg, mama! Acum inteleg tot ce nu intelegeam inainte, cand nu eram si eu mama, cand nu aveam idee ce urmeaza in viata mea, cand nu stiam ce inseamna sa experimentezi atatea sentimente si senzatii. Acum inteleg tot ce imi spuneai de atatea ori printr-o singura fraza: o sa intelegi cand vei avea si tu copii. Acum inteleg, mama, toate lucrurile carora nu le dadeam importanta pe care le-o dadeai tu.

Acum inteleg ca acea dragoste atat de mare pe care am simtit-o din clipa din care am devenit mama este ceea ce simteai tu si ceea ce vei simti mereu. Si inteleg si cum si de ce, in ciuda a tot ceea ce am trait, bune si rele, ai ramas langa mine, gata sa imi intinzi o mana atunci cand aveam nevoie de ea, chiar si cand o respingeam. M-ai sprijinit, m-ai ascultat, m-ai iubit si nu am inteles pana acum ca trebuie sa spun un lucru simplu: MULTUMESC!

Multumesc, mama, pentru ca ai avut grija de mine si m-ai tinut de mana mereu, la propriu sau la figurat. Mi-ai aratat tot ce trebuia sa invat, m-ai iubit neconditionat, ai fost cu mine in fiecare moment important, bun sau rau, trist sau fericit, toata viata mea. Si stiu ca asa va fi mereu.

Acum nu mai sunt o fetita, nu mai sunt o adolescenta. Sunt o femeie matura, sunt mama la randul meu. Nu mai stam sub acelasi acoperis, am responsabilitatile mele de adult si de mama, am viata mea si cu toate astea am in continuare nevoie de tine.

Am nevoie de mama indiferent cati ani are, indiferent cati ani am eu. O fiica are mereu nevoie de mama ei indiferent ce distanta e intre ele. Si cum sa nu fie asa cand mama este cea care ne da viata, caldura, refugiu si dragoste?

Stiu ca am avut si etape mai dificile, in care nu am fost atat de apropiate, am avut certuri, am trecut amandoua prin schimbari, dar cu toate astea ai fost mereu acolo. Si esti mereu aici. Credeam ca atunci cand voi fi "mare" nu voi mai avea nevoie de tine. Dar acum inteleg, mama, ca tu vei ramane mereu mama!

Chiar daca sunt adulta si sunt mama, am si voi avea nevoie de tine, mama, fizic si emotional. Si stiu acum ca, desi am crescut, voi fi intotdeauna fetita ta si tu vei fi mereu mama! Ma vei primi mereu la pieptul tau si in casa ta, indiferent cati ani vom avea.

Multumesc, mama! Multumesc pentru ca desi am varsta pe care o am, desi am trait atat de multe experiente, desi am avut o relatie cu suisuri si coborasuri, bratele tale sunt in continuare refugiul spre care simt nevoia sa ma indrept cand am nevoie de alinare si inima ta imi ofera mereu acea dragoste pe care numai o mama o poate oferi copiilor ei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scrisoare mama Emotii mama

Articole recomandate

Citeste si despre