Scrisoarea unei mame pentru Mos Craciun: Vreau sa primesc doar un "Bravo, mami!"

/ / Modificat: 2019-12-24
Scrisoarea unei mame pentru Mos Craciun: Vreau sa primesc doar un

O apreciere sau o incurajare pot fi pentru o mama cadouri mai de pret decat o zi la spa sau o bijuterie.

Ca mama, ma gasesc adesea in situatia de a ma indoi de mine insami. Am de indurat multe comentarii critice, multe priviri dezaprobatoare cu coada ochiului, iar asta poate epuiza chiar si cele mai increzatoare mame. Atat de multi oameni din jurul nostru ne spun ca ei nu au vazut un copil care faca asa ceva sau ca ei nu au facut asa si pe dincolo sau au pareri legate de cum am putea sa ne crestem copiii mai bine. Tocmai de aceea uneori o simpla bataie pe umar, o mangaiere de incurajare, este de multe ori atat de importanta. Personal, cred ca vorbele de incurajare sunt cea mai buna dovada de dragoste; as renunta bucuroasa la un cadou dragut pentru recunoasterea meritelor si apreciere.

Asa ca, de Craciun imi doresc doar atat:

Spune-mi ca fac o treaba buna.

Spune-mi ca ma apreciezi.

Spune-mi ca copiii mei sunt norocosi sa ma aiba (mai ales daca ei nu imi pot spune asta singuri, inca).

Sunt foarte recunoscatoare cand sotul meu observa toate lucrurile cu care trebuie sa jonglez zilnic sau cand imi recunoaste talentul special pe care l-am dezvoltat pentru a calma copilul atunci cand are un tantrum (si care da rezultate numai uneori). Chiar si sfaturile nesolicitate care vin in valuri de la alti membri ai familiei sunt mai usor de suportat daca sunt urmate de doua, trei cuvinte incurajatoare.

De exemplu, apreciez in mod special cand oamenii imi spun "o sa intelegi pana la urma" sau "o sa vezi tu cum e mai bine". Este un fel de a-mi reaminti ca eu sunt cea aflata "la conducere" in toata aceasta experienta minunata a maternitatii. DA, oamenii pot avea pareri si sugestii, pot crede ca stiu ei mai bine decat mine, dar pana la urma eu sunt cea care va face ceea ce este cel mai bine pentru copiii ei. Ador sa mi se reaminteasca faptul ca maternitatea nu este doar o mare responsabilitate, ci si o oportunitate minunata.

Si mai stiu ceva: copiii si partenerul meu probabil asteapta si ei aceste cuvinte de incurajare. Imi aduc aminte ca atunci cand eram copil aveam o mare nevoie de aprobare si de laude din partea parintilor. Sincer, asta nu s-a schimbat cu nimic. Ma uit la copiii mei cat de bucurosi sunt atunci cand ii aplaudam sau cand le spunem "Bravo!"...

Asa ca speranta si dorinta mea cea mai mare de Craciun este, mai ales pentru cele mai ocupate, supraincarcate, obosite-dar-neobosite mame, sa ne spunem cateva vorbe de incurajare unii altora. Aceasta perioada din an ne gaseste de multe ori coplesiti de tot ce avem de facut: curatenie, mancare, vizite, cadouri... Nu ar fi dragut daca toata lumea ar uita un pic de toate acestea doar pentru a le multumi din inima mamelor din vietile lor? Ii poti multumi mamei tale, mamei care iti este si partenera si face totul pentru a-ti creste cat mai bine copiii, mamei care iti este sora sau cea mai buna prietena si de al carei copil tu te bucuri cand mergi in vizita, fara sa te gandesti, poate, nicio clipa la tot efortul "din spatele scenei".

Poti transforma incurajarile si multumirile intr-un cadou fizic, daca vrei. Cumpara-i un jurnal si scrie-i tu, din loc in loc, citate motivationale si inspirationale. Scrie-i un compliment sau mesaje care sa o asigure ca isi face bine "treaba" pentru fiecare zi din calendar. Sau pur si simplu la un pix si o hartie si scrie-i o scrisoare "de moda veche" in care sa-i spui toate lucrurile frumoase pe care le gandesti despre ea. Nu trebuie sa fie poetica, nu trebuie sa folosesti cuvinte mari, ci cuvinte din suflet. Iar sentimentul pe care il va avea cand o va citi nu il va uita niciodat in viata. Evident, nu trebuie sa renuntati la acea zi la spa pe care vreti sa i-o faceti cadou sau la bijuteria superba pe care voiati sa i-o cumparati, dar profita de ocazie sa le "asezonezi" si cu dovezi de dragoste si de incredere indispensabile pentru o mama. Dincolo de orice, o mama are nevoie sa se simta apreciata pentru faptul ca este mama si un compliment nu te costa absolut nimic, dar are o valoare inestimabila.

Taguri Craciun Mama Scrisoare

Articole recomandate

Citeste si despre