Scrisoare unei mame, izolata intr-o zona afectata de coronavirus: "Copilul meu va multumeste ca il protejati"

/ / Modificat: 2020-02-24
Scrisoare unei mame, izolata intr-o zona afectata de coronavirus:

Adela Mohanu, o tanara romanca stabilita in Italia, mama a unui baietel bolnav de Amiotrofie Spinal Musculara (SMA), a transmis un mesaj adresat tuturor persoanelor care nu iau in serios masurile luate impotriva virusului Covid-19. 

Baietelul sau face parte din categoria de risc 0, pentru care coronavirusul ar putea fi fatal in cazul unei infectari. Adela, jurnalista de profesie si originara din Sibiu, s-a stabilit in Italia, in regiunea Lombardia dupa ce fiul sau ma mic, Mihai, a fost diagnosticat cu SMA, cand avea doar cateva luni. El a primit o noua sansa la viata in Italia: un tratament cu mai multe injectii cu Spinraza, singurul leac pentru boala rara de care sufera copilul.

"Aceasta este o scrisoare din partea parintilor unui copil cu dificultati respiratorii, aflat in mijlocul unei regiuni unde a explodat coronavirusul.Italia este tara europeana cel mai afectata de pandemia de coronavirus. Cu 133 de cazuri confirmate pâna la aceasa ora și 11 localitati aflate in carantina, situatia nu e deloc de gluma.Cele mai multe cazuri sunt in Lombardia. Aici locuim și noi. Cu Mihai. Un copil care s-a nascut cu un defect genetic care ii afecteaza toti mușchii voluntari ai corpului, inclusiv pe cei respioratori.

Cu alte cuvinte, Mihai inspira mai greu decât noi, are plamânii subdezvoltati, nu reușește sa tușeasca eficient și este ajutat de un aparat respirator pe timpul noptii și in perioadele de infectii respiratorii.

Pentru Mihai, pneumonia, gripa sau coronavirusul pot fi fatale. Se afla in grupa de risc 0.Poate ca masurile de precautie impuse de autoritati vi se par exagerate. Poate vi se pare incomod sa purtati o masca. Poate sunteti de parere ca o simpla tuse cu care v-ati trezit in aceasta dimineata nu e atât de grava incât sa va determine sa nu mai plecati la munca. Poate ca aveti dreptate, nimic din toate astea poate sa nu fie justificat in cazul dumneavoastra.Dar pentru Mihai, acestea sunt lucrurile care fac diferenta dintre viata și moarte. Gânditi-va o clipa la Mihai și la ceilalti copii ca el, inainte sa ignorati lucrurile de mai sus.

Mihai va multumește ca il protejati."

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre