Scrisoare pentru tine, copilul meu, inainte de prima zi la gradinita

/ / Modificat: 2018-09-10
Scrisoare pentru tine, copilul meu, inainte de prima zi la gradinita

Scumpul meu,

Stiu ca ai treaba sa te joci de-a busilea pe jos, dar vino putin la mine in poala sa vorbim. Cand te-ai facut asa de mare? Nu demult faceai primii pasi si azi dimineata te-ai imbracat singur singurel. Am zambit mandra cand ai iesit de la tine din camera imbracat intr-o tinuta asortata, insa in secret am fost usurata sa vad ca inca ai nevoie de ajutorul meu sa iti inchizi nasturii la camasa. Sau poate i-ai lasat special pentru mine?

Gradinita incepe in cateva zile si sincer, nu stiu cum ar trebui sa ma simt. Esti pregatit sa mergi la gradinita. Si eu sunt pregatita ca tu sa mergi la gradinita. Insa simt ca voi incepe sa invat ce inseamna sa fiu mama din nou, pentru ca sunt atatea lucruri noi cu care ne vom confrunta . Ai rabdare cu mine, scumpul meu. S-ar putea sa imi ia ceva timp sa ma obisnuiesc cu aceasta schimbare, insa asta nu inseamna ca iti voi taia aripile, te voi lasa sa zbori in cel mai gratios si increzator mod cu putinta mie.

Inainte sa te vad ca incepi aceasta noua perioada din viata ta si inainte de a lasa in urma tot ce am stiut in ultimii cinci ani de viata, vreau insa sa iti spun cateva lucruri.

Imi va fi dor de zilele petrecute impreuna cu tine. Doar noi doi. Sa citim, sa ne jucam, sa mergem la cumparaturi impreuna. Imi va fi dor de conversatiile noastre atunci cand facem un puzzle si rontaim biscuiti impreuna, momentele acestea au fost unele dintre cele mai frumoase si mai fericite din viata mea de mamica a ta.

Si chiar daca vei merge la gradinita, iti promit ca imi voi face timp sa fim impreuna, fara planuri prea complicate si fara asteptari. Fara teme si fara lucruri de facut. Doar noi doi, jucariile tale preferate si un castron de biscuitei.

Stiu ca aceasta noua aventura ar putea sa ti se para infricosatoare, insa stiu ca amandoi vom depasi cu succes etapa gradinitei. Schimbarile nu sunt intotdeauna usoare, chiar si atunci cand esti entuziasmat pentru ele. Gradinitia este o schimbare mare si pentru tine, dar si pentru mine. Daca avem rabdare unul cu celalalt si vorbim despre dificultati si despre bucurii, stiu ca nu vom avea decat de castigat din aceasta noua experienta.

Lumea in care traim are nevoie de TINE, iar tu esti pregatit sa iti lasi amprenta pentru cat u, scumpul meu copil, ai calitati unice, de care lumea are nevoie. Unele dintre aceste calitati am avut privilegiul sa le descopar in anii in care am stat cu tine acasa, insa vei da dovada si de alte calitati odata ce intri in aceasta comunitate academica. Nu uita cine esti, insa nici sa nu iti fie teama sa te dezvolti, sa cresti, sa infloresti.

Unele zile vor fi grele, altele vor fi pline de descoperiri, permite zilelor bune sa iti alimenteze pasiunea pentru cunoastere si nu lasa zilele mai putin bune sa iti strige distractia de a invata lucruri noi. O sa iti placa la gradi, te vei distra de minune, insa uneori iti va fi si greu; cu cat creierul este mai solicitat, cu atat mai putin comod te vei simti, dar chiar si lucrurile dificile pot fi placute daca ai atitudinea potrivita. Eu voi fi aici, sa te ajut sa faci fata provocarilor cu bucurie, zi de zi.

Indiferent ce se intampla la gradinita, acasa va fi intotdeauna un refugiu pentru tine. Atunci cand vei iesi pe usa la sfarsitul zilei, eu te voi astepta cu bratele deschise; acasa va fi un refugiu, eu voi fi refugiul tau, indiferent cu ce te confrunti in timpul zilei se va rezolva pentru ca esti iubit.

Este timpul. Esti gata sa iti intinzi aripile si sa te avanti spre viitor. Nimic nu va mai fi la fel, numai dragostea pe care ti-o port nu se va schimba. Ea te va sustine in aceasta noua aventura.

Mama.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gradinita

Articole recomandate

Citeste si despre