Scrisoare catre mamele care stau acasa cu copiii

/ / Modificat: 2018-10-25
Scrisoare catre mamele care stau acasa cu copiii

In ultimii ani s-a creat un curent de opinie conform caruia femeile care aleg sa stea acasa cu copilul fug, de fapt, de munca. Se ascund in spatele cresterii unui copil. Lucru total neadevarat. Cresterea unui copil este cea mai mare responsabilitate si implica mult timp si multa dedicatie.

Concediul de care beneficiaza mamele pentru cresterea copilului este vazut de foarte multe persoane drept o oportunitate pentru acestea de a se relaxa. Nimic mai fals.

Ba mai mult. Totul s-a transformat intr-o competitie intre cine munceste mai mult – o mama care sta acasa cu copilul sau o mama care merge la servciu.

De ce sunt blamate mamele care stau acasa

Despre aceste femei se spune ca nu fac nimic, ca stau degeaba toata ziua. Un mare neadevar.

O mama care sta acasa cu copilul nu are timp de odihna, nu are timp pentru relaxare sau pentru micile placeri care tin de nevoile unei femeie. Ea munceste din greu. Nu-i usor sa fii non-stop la dispozitia copilului tau. Numai cine nu a petrecut 24 de ore cu un copil mic poate crede ca statul acasa este o adevarata relaxare. Programul unei mame casnice este acelasi in fiecare zi, poate cu mici exceptii.

Mama care sta acasa cu copilul are responsabilitatea sa puna rufe la spalat, sa faca curatenie, sa calce, sa faca piata, sa duca copilul la plimbarea de fiecare zi sau la medic, sa gateasca si sa-l hraneasca. Ti se pare putin lucru?

Asa ca, mama care stai acasa cu copilul, nu trebuie sa-ti fie rusine de asta. Nu trebuie sa accepti sa te arate nimeni cu degetul doar pentru ca tu stai acasa. Cand cineva iti arunca in fata acest lucru, invita-l politicos sa faca ce faci tu in timpul unei zile. O zi in care poate nu ai timp sa mananci.

Dar de momentele in care iti doresti sa mergi la un film, la un salon de infrumusetare sau la o plimbare, pur si simplu prin mall, tine cineva cont? Orice om are nevoie de socializare. La fel si o mama care sta acasa cu copilul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mame care stau acasa Mame casnice Mama crestere copii

Articole recomandate

Citeste si despre