Sa fii mama e un dar minunat

/ / Modificat: 2019-09-27
Sa fii mama e un dar minunat

Chiar daca viata unei femei este alcatuita dintr-o multime de lucruri - de la munca, la pasiuni, pana la prietenii si dragoste - maternitatea este ceva cu totul special si greu de explicat.

Iar acest lucru se datoreaza faptului ca nimic nu poate egala sentimentul trait atunci cand dai viata.

Darul de a fi mama nu poate fi depasit de nicio alta bogatie pe care o poti primi pe lumea aceasta. Este un cadou unic, care ofera senzatii ce nu pot fi experimentate in niciun alt mod.

Femeile pot crea viata. Ele pot fi martor si, in acelasi timp, coprotagonist al miracolului care se dezvolta in pantecele lor.

In interiorul femeii care urmeaza sa devina mama exista o celula fecundata care, la randul sau, poarta misterul vietii ce peste noua luni li se va manifesta si celorlalti.

Mama care poarta copilul in pantecele ei simte fiecare schimbare, fiecare progres, orice suparare, fiecare bucurie, fiecare stralucire a vietii pe trupul ei. Din acea mama se va naste o fiinta frumoasa si inteligenta, inzestrata cu constiinta si cu capacitatea de a crea si transforma lumea. Cine a nascut stie preabine asta, pentru ca fiul sau e cel ce i-a schimbat lumea.

A fi mama este un dar care te implineste

Modul cel mai bun in care o femeie poate sa traiasca o astfel de experienta este sa o faca cu recunostinta. Multumirea fata de darul primit o va ajuta sa construiasca acel sentiment unic care este dragostea materna. Iubirea pe care o simte o mama pentru copilul ei ii da forta sa lupte impotriva intregii lumi atunci cand este cazul.

mama1

Schimbarea pe care o produce tocmai darul de a fi mama inseamna ca femeia este pregatita sa se confrunte cu sacrificii si cu dificultati, cu bucurii si cu suferinte, intr-o combinatie contradictorie de liniste, nervozitate si optimism.

Maternitatea te face sa cresti

A fi mama te face constienta de acest nou sentiment matern care curge inepuizabil prin tine. Dragostea unei mame recunoscatoare pentru darul pe care l-a primit nu are limite.

Trairea darului de a fi mama ii da sansa sa observe si sa aprecieze frumusetea vietii, pe care o va vedea mai clar ca niciodata pe masura ce copilul sau creste. Viata de zi cu zi petrecuta alaturi de copilul sau este cea care aprinde flacara sperantei.

Nu exista zambet mai frumos si mai curat decat cel care se contureaza pe buzele mamei care isi vede fiul langa ea. Niciodata nu simtise la fel de multa fericire cum simte acum ca are un fiu, o fiinta marunta care o face sa simta, cu fiecare fibra a corpului ei, ca a fi mama este un dar minunat, de nepretuit.

Din ziua in care femeia devine constienta ca este mama, incepe o calatorie care nu se limiteaza doar la miracolul de a da viata, ci ia si o alta dimensiune. Pentru ca a fi mama inseamna a avea grija de copil. Pentru ca viitorul lui depinde de tatal si de mama sa.

Si in felul acesta o femeie adevarata isi da seama ca minunatul cadou care i-a fost dat poarta cu sine o enorma responsabilitate. O responsabilitate care implica mii de sacrificii, de sarcini intotdeauna indeplinite cu o uriasa dragoste pe care numai o mama o poate oferi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama Mama sentimente

Articole recomandate

Citeste si despre