Sa ajungi acasa si sa stai cu familia inseamna TOTUL in viata

/ / Modificat: 2019-09-13
Sa ajungi acasa si sa stai cu familia inseamna TOTUL in viata

Uneori este dificil sa intelegi ca familia este cea mai importanta, mai ales in aceasta societate in care se pare ca stresul este la ordinea zilei.

Stresul si anxietatea impiedica judecata oricui si ii pot face pe oameni sa nu aprecieze ceea ce conteaza cu adevarat in viata: familia si lucrurile marunte de zi cu zi.

"Linistea si sanatatea celor dragi reprezinta fericirea. Nu este nimic mai important decat sa ajungi acasa si sa vezi ca toata lumea te asteapta. Toti cei de care iti pasa, cei care te fac sa zambesti in fiecare dimineata," spune psihologul Maria Jose Roldan.

Mereu vor mai mult

Oamenii doresc intotdeauna sa imbunatateasca totul, fara sa isi dea seama ca ceea ce au este acel "tot" de care au nevoie. Poate iti doresti o casa mai mare, un loc de munca mai bine platit, un partener mai bun. Pentru ca nu esti recunoscator pentru ceea ce ai acum, si cel mai probabil, cu ceea ce ai deja, este mai mult decat suficient pentru a fi fericit.

Poate te gandesti sa schimbi masina, desi merge foarte bine, sau sa schimbi telefonul, doar pentru ca a aparut un model nou. Daca te opresti si te gandesti putin iti vei dai seama ca viata ta este plina, iar daca ii ai pe cei dragi de partea ta, sanatosi si plini de iubire, este cu atat mai bine.

Planifica zile perfecte

Inainte de a te ridica din pat, poate doresti sa iti planificai zile perfecte cu familia sau la serviciu, iar atunci cand nu reusesti esti dezamagit si frustrat. Nu cauta fotografia sau clipa perfecta, fa momentul de neuitat si pastreaza-l in memorie pentru totdeauna.

Daca nu ai folosit niciodata un tacam deosebit pentru ca nu a existat nicio ocazie potrivita sau nu ai baut acel vin scump pentru ca il pastrezi pentru un moment special, ce s-ar intampla daca ti s-ar spune ca nu va mai exista maine? Viata este incerta si asta inseamna ca trebuie sa traiesti si sa te bucuri de fiecare zi. Asa ca scoate vasele alea bune si bea vinul acela!

Crezi ca micutul tau este prea mic pentru a merge in parc, pentru ca nu ii va placea? Daca nu il vei duce, nu vei sti. Nu lasa lucrurile "pe mai tarziu," deoarece "nu este momentul." Aminteste-ti ceva foarte important: comoara vietii este timpul pe care il ai in prezent, adica, AZI.

Timpul nu poate fi cumparat

Timpul trece si se strecoara printre degete. Timpul trece si nu se mai intoarce si nu exista bani pe lume pentru a-l cumpara. Daca doresti sa vezi pe cineva, viziteaza-l, daca doresti sa vorbesti cu cineva, suna-l! Nu lasa grijile sa-ti fure timpul in care ai vrea sa fii alaturi de copii sau de familie, deoarece nu poti sa-l cumperi cu bani!

Dar va veni ziua in care vei intelege ca ceea ce merita cu adevarat este sa fii cu familia ta. Nu te va mai deranja dezordinea din casa, nici faptul ca micutii tai nu si-au facut temele. Nu vor mai exista discutii pentru ca cei mici si-au murdarit hainele cu mancare sau au dat pe jos. Pentru ca timpul trece si cand vei pierde aceste momente, vei simti o durere ascutita in inima ta. Vrei ca acele situatii care te streseaza acum, sa se intoarca si sa te bucuri din nou de ele. Nu vei mai simti epuizare sau stres, pentru ca iti vei da seama ca ele ti-au umplut inima cu bucurie.

Cand se reuneste familia la o masa, nu conteaza ce mancaruri serviti, ceea ce conteaza sunt oamenii de langa tine. Daca doresti cu adevarat sa te bucuri de viata, bucura-te de acele mici momente alaturi de persoanele pe care le iubesti cel mai mult.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Familie Familie fericita

Articole recomandate

Citeste si despre