Sa ai copii. Cel putin unul, dar, daca este posibil, 2, 3, 4 ....

/ / Modificat: 2020-01-16
Sa ai copii. Cel putin unul, dar, daca este posibil, 2, 3, 4 ....

"Daca as putea oferi un singur sfat prietenilor mei, ar fi acesta: Sa faceti copii. Cel putin unul, dar, daca este posibil, 2, 3, 4 ...

Fratii nostri sunt podul catre trecutul nostru si portul sigur pentru viitor. Iar copiii ne fac oameni mai buni. Ce face un copil pentru tine, nicio alta experienta nu o va face.

Uita de acea poveste care spune ca a avea copii costa. Cei mici te fac o persoana mai atenta la cheluieli: te duci sa cumperi haine intr-un magazin cu preturi mici, nu intr-unul de brand, pentru ca tot haine sunt. Si pantofii de anul trecut sunt inca noi si confortabili, ii mai poti purta inca 5 ani.....Ai deja alte prioritati.

Muncesti cu mai multa tragere de inima pentru ca exista o fiinta mica, total dependenta de tine si asta te face un profesionist cu o responsabilitate pe care n-ai avea-o in nicio alta situatie.Incepi sa fii atent la orice detaliu. Conteaza ce mananci. Nu mai este o optiune buna sa mananci intre mese bomboane de ciocolata si sa bei sucuri. Alegi banane si apa.

Incepi sa ai mai multa grija de sanatatea ta, mananci legumele si pui plante in gradina pentru a avea mancare proaspata. Un copil iti ofera inca 25 de ani de viata.

Crezi mai mult ca niciodata in Dumnezeu si chiar inveti cum sa te rogi. La prima boala a micutului tau, aproape din instinct, ingenunchezi si il rogi pe Dumnezeu sa aiba grija de el. Astfel, copilul tau te invata cum sa ai credinta si recunostinta, cum niciun preot, pastor sau conducator religios nu este capabil.

Un copil te face sa te confrunti cu o mare problema atunci cand se arunca pe podeaua supermarketului pentru ca vrea niste fursecuri sau o jucarie. Vrei sa urli, sa lovesti, sa fugi, te simti agresiv si autoritar. Dar iti dai seama de iubirea imensa pe care o ai pentru el si cu acea iubire il educi.

Inveti sa respiri profund, sa te apleci, sa intinzi mana copilului tau si sa intelegi situatia prin ochii lui mici.

Un copil te face sa fii o persoana mai prudenta. Nu vei mai conduce niciodata fara centura, nu vei conduce riscant si nici baut, pentru simplul fapt ca nu poti muri (nu atat de devreme). Cine iti va creste si iti va iubi copilul la fel, in absenta ta ?! Un micut te face sa-ti doresti mai mult ca niciodata sa fii in viata ... 

Sa ai copil inseamna placerea de a simti parfumul lui inconfundabil, de a simti bratele lui mici in jurul gatului tau, de a auzi cum spune mama sau tata cu acea voce blanda.

Sa ai copil inseamna sa primesti un zambet si o imbratisare cand ajungi acasa si simti ca esti cea mai importanta persoana din lume pentru acea mica fiinta.

Sa ai copil, pentru ca ai multe de invatat.

Sa ai copil, pentru ca lumea are nevoie de el, oameni mai buni in viata asta."

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii Parinti

Articole recomandate

Citeste si despre