O mama gandeste pentru doi. Mai intai pentru copilul ei si apoi pentru ea

/ / Modificat: 2023-06-13
O mama gandeste pentru doi. Mai intai pentru copilul ei si apoi pentru ea

Inainte de a deveni mama, o femeie nu stie ce este iubirea pentru un copil si nici ce este iubirea adevarata. Este posibil sa simti dragoste pentru alti oameni importanti din viata ta, cum ar fi parintii, familia sau partenerul.

 

Dar aceasta iubire, de asemenea, foarte importanta si reala, nu are nicio legatura cu sentimentul pe care il ai fata de un copil. O femeie care devine mama va sti cum este ubirea adevarata, cea mai mare iubire, cea care nu poate fi comparata cu nimic.

O mama stie ce este iubirea adevarata, ce este fericirea reala, cum se simte pentru ca inima ei este plina de sentimente materne. Dar, in acelasi timp, exista si griji, tristete, lacrimi si oboseala.

A fi mama este cel mai frumos lucru care exista in viata, este o mare bucurie. Dar, maternitatea are si o fata mai amara in care grijile nu se termina niciodata. Ai fi mama inseamna sa-ti dai seama ca inima este acolo unde se afla copilul.

Temeri si griji

A avea frici si griji poate fi stresant pentru oricine, mai ales atunci cand acestea nu se termina si sunt constante. Dar a avea un minim de stres sau anxietate in viata nu este ceva atat de rau, pentru ca te va ajuta sa ramai in permanenta in alerta, sa fii constienta de ceea ce se intampla in jurul tau si, mai ales, sa te protejezi pe tine si pe copilul tau.

Este important ca frica sau grijile sa nu devina o acumulare de stres sau anxietate, pentru ca atunci nu vei putea sa iti indeplinesti bine rolul de mama si vei suferi mai mult decat este cazul. O femeie care afla ca va fi mama stie ca nu va mai fi niciodata singura. Vor fi doua suflete, iar mintea ei va functiona pentru doi.

Se schimba prioritatile

Desi o mama trebuie sa continue sa fie femeie si trebuie sa se iubeasca si sa aiba grija de ea pentru a fi o mama buna, prioritatile se schimba pentru ca se contopesc cu cele ale micutului ei. Instinctul matern apare si nu va mai disparea niciodata.

O mama se va gandi si la ea, dar va fi intotdeauna pe locul doi, deoarece pe primul loc va exista bunastarea fizica si emotionala a micutului ei. Atat timp cat aceste ganduri nu genereaza prea multa anxietate sau stres, care sa puna in pericol starea emotionala a mame. Copilul are nevoie de mama lui stabila din punct de vedere fizic si emotional.

Gandeste sanatos

Este necesar ca toate mamele sa invete sa gandeasca sanatos, pentru a se simti bine cu ea si cu cei cei din jur. Pentru a realiza acest lucru, trebuie sa tii cont de cateva lucruri:

  • Nu te neglija. Ai grija de copilul tau, dar si de tine.
  • Daca nu te descurci cu toate, delega din responsabilitati.
  • Nu te lasa influentata de persoane negative care te pot face sa crezi ca nu esti capabila sa faci lucrurile cum trebuie.
  • Evita sa te lasi doborata de ganduri negative sau griji care nu iti vor aduce nimic bun. Cand se intampla acest lucru, concentreaza-te la solutii si bunastarea familiei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama Copil

Articole recomandate

Citeste si despre