Nimic nu va mai fi la fel atunci cand parintii tai vor pleca de pe aceasta lume

/ / Modificat: 2019-09-17
Nimic nu va mai fi la fel atunci cand parintii tai vor pleca de pe aceasta lume

Cand parintii mor, nimic nu mai este la fel. Nu mai poti fi copil, nu vei mai simti imbratisarile lor, sarutarile si cuvintele lor de incurajare. Este posibil ca viata sa ti se para mai grea, deoarece nu te mai poti baza pe ajutorul si protectia lor.

Cand parintii nu vor mai fi pe acest pamant, vei fi orfan si este atat de greu, indiferent ce varsta ai avea. Chiar daca ti-ai facut o familie, figura parintilor va fi intotdeauna prezenta in mintea ta.

Nu conteaza ca esti adult, in sufletul tau va exista mereu acel copil care isi doreste sa fie protejat tot timpul de parintii sai. Apelezi la iubirea lor neconditionata ori de cate ori este necesar, dar dupa ce pleaca, acesta optiunea nu mai este posibila.

Nu vei fi niciodata pregatit sa iti iei "La revedere" pentru totdeauna

Sa stii ca nu ii vei mai vedea sau nu ii vei mai imbratisa niciodata este cel mai greu lucru cu care trebuie sa te confrunti. Nu este la fel ca atunci cand stii ca sunt acolo pentru a merge sa-i vezi, acum nu mai poti sa te bucuri de compania lor. Parintii tai ti-au lasat cea mai mare mostenire. Datorita lor ai ajuns omul de astazi si pentru ca ti-au dat viata, ai devenit si tu parinte.

Nimeni nu este pregatit sa infrunte moartea parintilor, chiar daca au implinit si 100 de ani. Timpul nu este niciodata suficient pentru a fi alaturi de oamenii pe care ii iubesti cu adevarat. Moartea parintilor este o mare pierdere, care nu poate fi niciodată depasita complet, deoarece multe sunt asumate si acceptate, dar niciodata depasite. Moartea este de neinteles si de aceea consideri ca este nedrept sa-ti rapeasca fiintele pe care le iubesti cel mai mult, cele care ti-au dat viata.

Daca decesul are o cauza naturala, poate fi mai usor de acceptat chiar daca ramane durerea, dar atunci cand moartea intervine din cazua unui accident, a unei boli lungi si dureroase sau din mainile unui criminal, modul de asimilare este mult mai greu.

Nu numai parintii pleaca ... O parte din tine pleaca cu ei

Nu este vorba doar despre corpul parintilor tai care pleaca, o parte din tine pleaca cu ei. Cele mai frumoase amintiri, iubirea lor, sprijinul lor ... toate acestea pleaca. Binele si raul, ceea ce ce ti-a placut cel mai mult la ei, dar si cel mai putin, totul dispare. Chiar si ceea ce nu ai apreciat atat de mult, ti-ai dori sa se intoarca macar pentru un moment, cat sa-i poti imbratisa din nou. Iti lipsesc atat de mult incat te doare sufletul, o durere ascutita si reala.

parinti

Nu ai crezut ca va veni acea zi si iti traiesti viata fara sa te gandesti ca, la un moment dat, nu vei mai avea parinti. Acesta este motivul pentru care este atat de important sa petreci timp alaturi de ei, pentru a simti iubirea neconditionata, iar copiii tai sa se bucure de bunici si sa le impartaseasca valorile si toata iubirea. Dragostea bunicilor nu se repeta in viata si de aceea este important ca micutii tai sa poata beneficia de ea.

Daca nu faci acest lucru, te vei simti vinovat si te vei scufunda in tristete. Cu siguranta apar si conflicte intre copii si parinti, dar este bine sa fie rezolvate, pentru ca este necesar sa ai o relatie buna si sa incerci sa fii fericit mereu alaturi de ei.

Sentimentul de abandon

Este posibil ca atunci cand parintii tai pleaca pentru totdeauna sa te simti oarecum abandonat. Este necesar sa depasesti fazele durerii pentru ati trai viata alaturi de parintii din inima ta. Corpul lor pleaca, dar sufletul lor ramane cu tine. Inchide ochii si vei observa energia lor, este de partea ta chiar daca nu o poti vedea sau simti.

Parintii tai vor ramane intotdeauna parintii tai, chiar daca acum nu mai ai protectia, sprijinul sau iubirea lor neconditionata. Daca ai avut norocul sa te bucuri de parintii tai, vei avea dragostea lor cu tine pentru eternitate. Cat sunt in viata, constientizeaza faptul ca nu sunt nemuritori si bucura-te de ei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parinti Iubire parinti

Articole recomandate

Citeste si despre