Motivele pentru care plange o mama a unui copil cu nevoi speciale

/ / Modificat: 2020-01-21
Motivele pentru care plange o mama a unui copil cu nevoi speciale

Daca esti mama unui copil cu nevoi speciale este normal sa plangi. De fapt, este sanatos sa o faci. Trebuie sa plangi si nu ar trebui sa iti reprimi sentimentele sau sa iti fie rusine pentru asta.

Toate mamele plang pentru copiii lor, pentru grijile care le trec prin cap. Nu trebuie sa te simti rau daca plangi, nu esti mai putin mama pentru asta.

Mame speciale

Mamele copiilor speciali sunt si ele mame speciale. Ar trebui sa stii ca atunci cand o mama a unui copil special plange, nu o face din cauza dizabilitatii sau a problemelor copilului sau. Acea mama isi iubeste micutul asa cum este, il iubeste neconditionat si asa va fi pana la sfarsitul zilelor sale. Atunci, de ce plange mama unui copil cu nevoi speciale? Plansul este din cauza altor lucruri, foarte diferite de dizabilitatea celui mic sau de caracteristicile speciale. Exista multe motive pentru care o mama a unui copil special plange.

Motivele pentru care plange mama unui copil cu nevoi speciale

Din cauza nedreptatii. Nedreptatile pe care copilul trebuie sa le indure doar din cauza problemei cu care s-a nascut. O societate cu putina intelegere comite deseori nedreptati fata de aceste persoane.

Din cauza discriminarii. O mama a unui copil special plange pentru discriminarea din salile de clasa, din societate si chiar pentru proceduri medicale indelungate, proceduri care te fac sa suferi. 

Din cauza neputintei. Plange pentru ca nu stie ce sa faca in timpul crizelor pe care le poate avea copilul. Durerea pentru ca micutul tau nu stie sa exprime ceea ce simte sau sa spuna ce i se intampla.

Din cauza oboselii. A fi mama este epuizant, dar a fi mama unui copil special este chiar mai mult.

Din cauza luptei. O mama speciala trebuie sa lupte cu toate puterile pentru ca micutul ei sa fie acceptat de aceasta societate. Lupta este neincetata si, desi, uneori este obositoare si complicata, atrage forte de oriunde, deoarece copilul are nevoie de ea.

Din cauza neacceptarii. O mama a unui copil special sufera de neacceptare. Uneori acesta este respins chiar si de propria familie. Lipsa de informatii si cunostinte cu privire la anumite dizabilitati sau caracteristici specifice determina respingerea persoanelor.

Din cauza fricii. Teama de ce se va intampla cu copilul ei atunci cand ea nu va mai fi pe aceasta lume. Cine va avea grija de el? Cum se poate dezvolta intr-o lume in care dizabilitatea este, inca, privita ca un subiect tabu? De asemenea, ii este teama ca micutul sau nu va sti sa traiasca fara ea, ar fi ca si cum nu ar putea sa respire.

Mama unui copil cu nevoi speciale nu plange din cauza dizabilitatii, ea plange pentru ca isi simte fiul in adancul fiintei sale. O mama speciala este o mama curajoasa si puternica. O luptatoare, indiferent de ce se intampla in viata ei, pentru ca lupta ei va merita mereu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil Mama Plans

Articole recomandate

Citeste si despre