MAMA, cand simti sau ti se spune ca nu faci nimic toata ziua, NU uita asta

/ / Modificat: 2019-07-30
MAMA, cand simti sau ti se spune ca nu faci nimic toata ziua, NU uita asta

Munca mamelor este una fara sfarsit. Din momentul in care se trezesc pana cand pun din nou capul pe perna, seara tarziu. Sunt active. Si desigur, de cele mai multe ori sunt obosite.

Dar multe persoane cred ca mamele care stau acasa pentru a avea grija de copii "nu fac nimic toata ziua." Daca simti acest lucru sau ti s-a spus, nu uita cateva aspecte.

Incepem prin a clarifica ceva: valoarea unei persoane nu este data de volumul de munca sau de numarul de activitati pe care le desfasoara in timpul zilei. Munca grea si obositoare este de obicei listata ca o calitate si, desigur, o persoana care lucreaza este recunoscuta pentru daruirea si efortul depus. Dar asta nu defineste valoarea sa.

Tuturor ne place sa ne stabilim obiective, sa lucram si sa luptam pana cand le atingem si normal ca traim un sentiment de satisfactie cand obtinem ceea ce ne-am propus. Cand suntem mame, este ceva ce experimentam putin.

De multe ori, ne simtim vinovate sau avem sentimentul de esec, pentru ca intr-o zi poate nu reusim sa facem mare lucru. Dar nu este asa: tu faci. Si inca multe. Pentru ca ai cea mai importanta slujba dintre toate.

Faci totul, chiar daca pare ca nu faci nimic

"Ce face o mama care sta acasa toata ziua?" Este o intrebare pe care multi si-o pun. Unii cred ca este la fel de relaxant ca in vacanta pentru ca nu pleci la munca, in timp ce altii isi imagineaza ca totul este numai veselie si faci numai ce iti place. Dar realitatea nu are nicio legatura cu aceste ganduri.

Ei spun ca nu faci "nimic" decat ai grija de copii, insa este cu adevarat cea mai importanta treaba. Si, de asemenea, cea mai frumoasa, cea mai istovitoare, cea mai interesanta si cea mai provocatoare. A fi mama este o experienta plina de emotii, suisuri si coborasuri. Si multa munca.

Atunci, de ce pare ca nu faci nimic toata ziua? Pentru ca, in realitate, faci totul. Mama, cand stai acasa, ramai sa ingrijesti, sa protejezi, sa cresti si sa educi o persoana care depinde in totalitate de tine.

Cand simti ca nu faci nimic, nu uita de asta

In fiecare zi, te trezesti pentru a avea grija de copiii tai. Ii imbraci, le pregatesti micul dejun, pranzul si cina. Ii hranesti cu rabdare si devotament si, daca poti, mananci si tu ceva. Ii cureti daca se murdaresc atunci cand mananca, ii schimbi in haine curate (spre deosebire de ale voastre, care par a avea pete permanente) si ii piepteni cu dragoste.

Raspundeti la fiecare nevoie pe care o au micutii: foamea, somnul sau dorinta de a fi luati in brate. Ii insotesti, te joci cu ei, le canti si te asezi pe podea pentru a-i face sa zambeasca. Le oferi dragoste, caldura si un loc sigur, acum, cand au cel mai mare nevoie. Iar ei raspund cu imbratisari si acele zambete adorabile.

Casa poate este murdara, poate ai uitat ieri hainele in masina de spalat sau nu ai reusit sa speli vasele de la masa de ieri. Dar copilul tau este in siguranta, sanatos, bine ingrijit si fericit. Cresti o persoana care acum are nevoie de tine pentru tot. Alaptezi si te descurci foarte bine.

Si da, poate parea ca nu faci nimic, dar faci totul din inima, cu dragoste si daruire. Poate ca munca pe care o faceti nu este recunoscuta de toti si nu primiti titlul de "angajat al lunii," dar veti primi multe momente unice si fericite alaturi de copiii vostri. Veti primi cea mai curata dragoste, cu cele mai sincere zambete si cu cele mai calde imbratisari pe care vi le puteti imagina.

Daca simtiti sau vi se spune ca nu faceti nimic, nu uitati acest lucru: sunteti mame si aveti cea mai importanta slujba din lume.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama timp Mama casnica Mama acasa

Articole recomandate

Citeste si despre