Lucruri pe care le iubim atat de mult la copiii mici

/ / Modificat: 2010-12-15
Lucruri pe care le iubim atat de mult la copiii mici

Cand este bebelus abia astepti sa creasca mare, iar cand in fine se face maricel manifesti o nostalgie pentru momentele unice si impresionante pe care le-ati lasat impreuna in urma: primul cuvintel, primii pasi sau dintisorul cel dintai raman totusi bine impregnate in sufletul tau. Pe langa acestea, daca vei cauta adanc in suflet vei constata ca altele au fost de fapt cele mai de pret momente petrecute alaturi de copil. Pentru ele si pentru multe altele, il iubesti atat de mult pe micutul tau!

Rasul inconfundabil de bebelus

Acele sunete dragalase pe care numai copiii le pot scoate cand sunt bebelusi si rad sunt unele dintre cele mai de pret amintiri. In plus, ele te fac pur si simpla sa il mananci de cata dragoste si iubire ai pentru el! Nimic nu se compara cu zambetul inocent al unui bebe!

Ganguritul si balbaielile

Tentativele poticnite de a vorbi ale bebelusului si copiilor sunt cele mai dragalase.

Acele "booo" "abaaa" sau "baaabaa" alaturi de ceva urme de salive caute pe marginea guritei sunt atat de caraghioase si amuzante ca nu te mai saturi de ele!

Cand funduletul e prea greu pentru ca bebele sa ramane in picioare

In incercarea de a se ridica in picioare si de a face cativa pasi, bebele tau se balangane de pe o parte pe alta pana cand corpul cedeaza in fata greutatii funduletului si pica ca un miezure direct pe jos! De asemenea, cand merge si se impiedica in propriile picioare, facand cunostinta cu podeaua reprezinta momente de neuitat si extrem de emotionante.

Energia debordanta a copilului mic

Energia piticilor este uimitioare! De dimineata si pana seara nu se mai satura sa te stoarca de energie, insa parca niciodata nu obosesti in preajma lui, nu-i asa? Micutul tau iti ofera si tie resursele de energie necesare pentru a face fata tuturor treburilor si te motiveaza sa fii si mai activa decat el. Cum sa nu il iubesti pentru asta?

Metodele prin care incearca sa iti capteze atentia

In mod cert bebele tau te iubeste! Tocmai de aceea te vrea parca numai pentru el! Toata atentia ta sa fie numai si numai catre el! El gaseste pentru asta cele mai haioase metode: merge dupa tine prin toata casa, se agata cu manutele de fusta ta si merge peste tot, face totul invers decat ii spui tu, face crize de furie, tipete si urlete si chiar trasnai prin care intoarce casa cu fundul in sus. Poate ca ti-aduci aminte ca ai avut o criza de nervi in acel moment, dar nu poti sa uiti ce eforturi a depus pentru a-ti atrage atentia!


Alergatul, saritul si tentativele de a se catara

Nenumaratele jocuri pe care le experimenteaza si tentativele lui de se catara pe mobila sau in copaci sunt de-a dreptul memorabile. Putine lucruri sunt mai emotionante decat incercarea copilului de a-si descoperi propriile abilitati fizice, de la prima tentativa de a se ridica in picioare si pana la sprinturile pe care le da in toata casa si incercarile de a ramane inca in picioare la sfarsitul curselor.

Dependenta fata de tine

Nimic nu iti "mangaie" mai mult acel ego parental de mama decat faptul ca este mereu dependent de tine. Aceasta conditionare de propria-ti persoane te face sa il iubesti atat de mult! Stii intotdeauna ca are nevoie de tine pentru a fi in siguranta, pentru confort, sfaturi si chiar pentru a fi iubit.

Inima ti se topeste de fiecare data cand ti se arunca in brate si nu vrea sa stea cu nimeni altcineva mai mult decat cu tine! Faptul ca iti acorda votul final de incredere este un lucru pe care-l adori la micutul tau!

Aminteste-ti cu nostalgie despre "Privilegiul de a fi mamica – O aventura minunata in lumea copiilor!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre