La plaja dupa sarcina: “M-am intins la plaja, am vazut urmele lasate de vergeturi si pielea ridata. Dar apoi"

/ / Modificat: 2020-07-15
La plaja dupa sarcina: “M-am intins la plaja, am vazut urmele lasate de vergeturi si pielea ridata. Dar apoi

Pentru multe femei trecerea printr-o sarcina lasa urme vizibile asupra corpului. Daca unele sunt mai norocoase si reusesc sa se refaca in totalite si sa revina la formele obisnuite, alte nu au acelasi noroc.

Multe femei raman cu vergeturi si piele ridata dupa sarcina. Iar aceste “defecte”, cum sunt vazute de multe persoane, le fac pe tinerele mamici sa-si piarda increderea in sine. Cu atat mai mult in zilele noastre cand accentul este pus atat de mult pe felul in care aratam.

Niciun corp nu este la fel, dar fiecare corp este perfect pentru cea care il are. Indiferent ca este vorba despre genetica, alimentatie, stil de viata, corpurile noastre sunt diferite, iar dupa o nastere, toate aceste aspecte pot avea un cuvant de spus asupra modului in care corpul se va reface.

La aceasta concluzie a ajuns si Saraa Emiliee, o mamica asupra careia sarcina a lasat urme vizibile pe corp. Printr-o postare pe Instagram, Saraa atrage atentia femeilor asupra faptului ca cel mai important nu este aspectul corpului (indiferent ca este plin de vergeturi, riduri, piele lasata, etc), ci modul in care fiecare persoana isi traieste viata zi de zi.

"Toate am facut o treaba uimitoare"

M-am intins la plaja si m-am uit in jos la corpul meu. Vad schimbarile. Vad urmele lasate de vergeturi, pielea ridata in zona sanilor. Uneori este dificil sa te uiti la aceste schimbari, in unele zile nu ma simt in largul meu. Dar apoi ... am privit PESTE corpul meu. Il vezi pe baiatul care alearga acolo? Acela este Liam. Baiatul pe care eu l-am facut, copilul care se afla in burta mea. Copilul pentru care sanii mei magici produceau lapte pentru ca el sa poata supravietui. Cat de uimitor este acest lucru? Uneori trebuie sa privesti imaginea de ansamblu, exact ca in acest caz. Asadar, aminteste-ti in fiecare zi sa-ti spui cat esti de uimitoare si cat de mandra esti de corpul tau care a creat o minune.

Toate am facut o treaba uimitoare, indiferent daca sarcina a lasat sau nu urme pe corpurile noastre.”, a scris Saraa Emiliee pe contul sau de instagram.

https://www.instagram.com/p/CCbhsmDAKXl/

Dupa posare, Saraa a primit o multime de mesaje de la mamici care se confrunta cu aceeasi situatie.

Daaa. Noi, mamele, suntem supereroi! Iti multumesc ca mi-ai amintit”, “Multumita tie, am gasit curajul de a purta bikini anul acesta. Iti multumesc pentru vibe-ul bun si pentru pozitivitate”, “Mesajul tau este atat de real pentru toata lumea”, “Aceasta postare m-a facut sa plang! Iti multumesc ca ai impartasit cu noi aceste lucruri. Ma bucur pentru faptul ca esti atat de pozitiva si pentru modul in care gandesti. Te apreciez.” sau “Da. Fiecare corp este diferit si trebuie sa fim recunoscatoare corpului nostru asa cum este el! Corpurile noastre sunt perfecte exact asa cum sunt”, sunt doar cateva dintre mesajele lasate de alte mame.

Intr-o alta postare Saraa le atrage femeilor atentia ca, in cele din urma, cel mai important nu este felul in care arata corpul ci modul in care fiecare persoana isi traieste viata.

Oamenii isi vor aminti de tine pentru cine esti. Nu pentru cum arati.
Toate aceste discutii si focalizari asupra modurilor in care putem arata mai bine. Dar ce ar fi sa ne concentram atentia asupra felului in care actionam? Cum ne tratam pe noi insine si pe oamenii din jurul nostru? Fii cea mai buna versiune a ta. Trateaza-i pe oamenii din jur bine: un compliment, un zambet unui strain. Trimite-i un mesaj surorii tale si spune-i cat este de uimitoare. Multumeste-le parintilor tai. Da-i o imbratisare celui mai bun prieten al tau (fara motiv). Si cel mai important, spune STOP barfelor. Este mult mai importanta persoana care devii si nu felul in care arati”
, spune Saraa.

Sursa: https://www.instagram.com/p/CCMEnTlgnbJ/

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre